Skryt

[2005-09-30] Om det var någon som missade Tidningen Hockeys artikel om elitklubbarnas hemsidor, kan ni nu läsa den på "Skryt"-sidan. Där kan ni också övriga tidnings- och webbartiklar om SSK:s hemsida.

 Till Skrytsidan >>

Nedsläpp SSK-Frölunda

[2005-09-30] Dags för hemmapremiär i "nya" AXA Sports Center/Scaniarinken. Taavola ser fram emot matchen. Det ska bli väldigt kul att inviga nya arenan. Och redan i Globen mot Djurgården fick jag en föraning om vilka fantastiska supportrar SSK har."

 Läs mer >>

Seger i derbyt!

[2005-09-29] SSK plockade hem 3 poäng i säsongens första derby. En ganska svängig historia, där SSK inledde klart bäst men hemmalaget kämpade sig in i matchen. Segersiffrorna skrevs till 4-2 efter mål av Brandner, Kopitar, Burström och Pettersson. Storspel av Stana i kassen.

 Läs mer >>

Hallin hyllar nya tränarna

[2005-09-29] Äntligen är elitserien igång. Och sportchefen Mats Hallin kan pusta ut. Eller? - Nej, du. Nuförtiden pågår lagbygget ända fram till sista januari. Men jag kan hålla med om att vi går in i en ny fas. Nu kör vi med det lag vi har. Och det är inget dåligt gäng!

 Läs mer på intervjuhörnan>>

SSK släpper fler biljetter till premiären

[2005-09-29] På torsdag morgon klockan 9.00 släpps 200-400 sittplatsbiljetter till premiärmatchen på lördag i AXA Sports Center mellan Södertälje Sportklubb och Frölunda Indians. Det är några av arenans bästa platser som nu säljs - sittplatser som tidigare bokats för sponsorer. Priset är 260 kronor.

 Läs mer >>

Jan Buckhöj klubbdirektör

[2005-09-29] SSK:s klubbdirektör, Jan Buckhöj, pratar bl a om hur ombyggnationen av templet går, en eventuell tredje isyta och klubbens ökade omsättning i år. Han avslöjar också att nya souvenirer som t ex nya matchtröjan kommer att säljas på hemmapremiären på lördag.

 Läs mer på intervjuhörnan>>

Kapten Liimatainen

[2005-09-28] Petri Liimatainen, av många ansedd som förra säsongens bästa back, i alla fall sett över hela säsongen, har i år tagit över kaptensbindel och tror att SSK kan komma ännu högre upp i tabellen i år. Hemsidan tog ett snack med SSK:s nya kapten inför elitserien.

 Läs mer på intervjuhörnan>>

Neckar redo för debut

[2005-09-28] Sportklubbens senaste nyförvärv, Stanislav Neckar, har anlänt. Direkt från ett halvt dygns resande från Florida via Chicago kastar han sig in i första träningspasset. Och det är en leende men mycket trött tjeck som lämnar isen.

 Läs mer på intervjuhörnan>>

Nedsläpp DIF-SSK

[2005-09-28] Dags för säsongens första derbydrabbning när SSK tar sig an Djurgården i Globen. Tränare Taavola ser fram emot mötet. "Det krävs hundra procent av oss för att vinna mot Djurgården på bortaplan."

 Läs mer >>

BL invaderar Globen

[2005-09-27] Det ser ut att kunna bli bra stöd för SSK i Globen på torsdag. BL arrangerar resa och hittills är det hela 360 personer anmälda!! Man har även tagit in en extrabuss så det finns platser kvar! Resa + entrébiljett för endast 150 kr. Anmäl dig du också! Klicka här för mer info

 Till BLs hemsida >>

Nya gratisparkeringar vid AXA Sports Center

[2005-09-27] Bygget av den nya fotbollsstadion och de pågående ombyggnadsarbetena av AXA Sports Center har inneburit att SSK tappat 600 p-platser jämfört med tidigare. Men bortfallet kompenseras av fyra nya parkeringar i närheten av arenan (klicka här för mer info).

 Läs mer >>

Förlust i premiären

[2005-09-26] SSK krigade på bra nere i Jönköping, men fick åka hem utan poäng i premiären. Hemmalaget överlistade en storspelande Stana två gånger, medan SSK var ett stolpskott från att spräcka Livs nolla. Slutresultatet 2-0 således.

 Läs mer>>

Kryss igen

[2005-09-26] SSK spelade 2-2 mot Hammarby i hemmapremiären, SSK dominerade matchen men dålig skärpa i avslutningarna gjorde att Bajen kunde kvittera i slutet av matchen.

 Läs mer>>

Missa inte säsongstipset

[2005-09-26] Många har frågat och funderat...och nu kan vi äntligen glatt meddela att säsongstipset är tillbaka! Det gäller alltså att tippa samtliga matcher i elitseriens grundspel. Några nyheter för i år finns dessutom. Bl a delar vi upp tävlingen i 5 delomgångar, men givetvis har man störst chans till slutpriset om man är med från start.

 Till tipset >>

Nedsläpp HV71-SSK

[2005-09-26] Äntligen dags för premiär i årets elitserie. SSK reser ner till Kinnarps Arena för att ta sig an HV71. Liimatainen och Neckar saknas, i övrigt är det fullt manskap. "Jag kan lova att laget kommer att kriga utav bara helvete för att få med sig poängen.", säger Taavola inför matchen.

 Läs mer >>

Snart slutauktionerat

[2005-09-26] Vill du ha en äkta SSK-tröja från 0405?! Då är det dags att lägga ett bud! Just nu ligger de två sista auktionströjorna ute, därefter är auktionsrundorna slut för denna gång. Vill du ha en tröja från förra succesäsongen är det alltså bara att buda på!

 Läs mer >>

Invadera Globen!

[2005-09-25] Hjälp SSK att få en bra start i serien! BL kraftsamlar till matchen i Globen! Se till att skapa en mäktig stämning och sjung fram SSK till nya framgångar i huvudstaden. Res med BL till Globen för endast 150 kr, inklusive entrebiljett!! Läs mer på BL:s hemsida >>

 Läs mer >>

Säsongtipset är tillbaka!

[2005-09-25] Många har frågat och funderat...och nu kan vi äntligen glatt meddela att säsongstipset är tillbaka! Det gäller alltså att tippa samtliga matcher i elitseriens grundspel. Några nyheter för i år finns dessutom. Bl a delar vi upp tävlingen i 5 delomgångar, men givetvis har man störst chans till slutpriset om man är med från start.

 Till tävlingen >>

Kickoff 2005

[2005-09-25] Igår hade SSK en kickoff på ICA Maxi. Ett par hundra SSK:are hade letat sig dit för att möta alla spelare och för att få höra allt om AXA Sports Center.

 Läs mer>>

Kryss mot Gnaget

[2005-09-25] SSK lyckades bara få med sig en poäng från bottentippade AIK på lördagen. Backen Andreas Hjelm stod för målet. Imorgon söndag väntar Bajen på hemmaplan, bättring då?

 Läs mer>>

2 nya backar klara för Sport!

[2005-09-24] Den mycket välmeriterade backen, drygt 500 NHL matcher, Stanislav Neckář är klar för SSK och anländer i veckan. Henrik Petré, med elitserierutin från spel med DIF, Brynäs och Mora, har fått ett try-out kontrakt. Hallin kommenterar.

 Läs mer>>

Möt A-laget hos ICA Maxi

[2005-09-23] Lördag 24 september från 12.30 genomför Sportklubben sin kick off inför årets elitserie. Platsen är ICA Maxi i Geneta och på programmet står premiärvisning av de nya tröjorna, intervjuer med alla spelare och en målkavalkad från SM-slutspelet i våras på storbildsskärm med kommentarer av sportchefen Mats Hallin. Tillfällen för autografskrivning och fotografering tillsammans med spelare. Klicka här >>

 Läs mer >>

Seger i genrepet

[2005-09-22] SSK besegrade Mora med uddamålet 2-1 i en inte alltför välspelad match. Dragan och Stana bäst i Södertälje. Dragan gjorde f ö bägge målen i powerplay och är nu uppe i 8 mål såhär långt. Läs Svante "Bourque":s inlevelsefulla matchrapport!

 Läs mer >>

Online från Sala!

[2005-09-22] På allmän begäran försöker vi köra kort målrapportering från kvällens match mellan Mora-SSK. Vår rapportör från hallen förser oss dessutom med kortfattade summeringar i pauserna.

 Läs mer >>

Nedsläpp Mora-SSK

[2005-09-21] Dags för ett sista genrep inför elitseriepremiären och Mora är det som står för motståndet. SSK mönstrar de förmodade formationerna som kommer att ta sig an HV i premiärmatchen. Kopitar står dock över för att hinna ställa om tidsrytmen.

 Läs mer >>

SSK – Skridskoskola för alla 05-06

[2005-09-21] Nu är det dags för flickor och pojkar att anmäla sig till SSK:s skridskoskola. Alla är välkomna, vi startar lördagen den 29/10. Vi söker även föräldrar som kan tänka sig att vara med på is som ledare. Klicka här för mer information.

 Läs mer >>

Möt A-laget hos ICA Maxi

[2005-09-20] Lördag 24 september från 12.30 genomför Sportklubben sin kick off inför årets elitserie. Platsen är ICA Maxi i Geneta och på programmet står premiärvisning av de nya tröjorna, intervjuer med alla spelare och en målkavalkad från SM-slutspelet i våras på storbildsskärm med kommentarer av sportchefen Mats Hallin. Tillfällen för autografskrivning och fotografering tillsammans med spelare. Klicka här >>

 Läs mer >>

Vinst i premiären för AJ

[2005-09-17] SSK lyckades ta en knapp seger i premiären borta mot Linköping. Segersiffrorna skrevs till 2-1 efter mål av Jesper Karlström och Johan Andersson.

 Läs mer>>

Oavgjort i Rocklunda

[2005-09-16] Bägge lagen gjorde lika många mål, vilket alltså innebar en oavgjord match där slutresultatet blev 3-3. 1458 personer fick uppleva en typisk träningsmatch utan högre tempo eller intensitet. Dragan, Gabbe och Petri målskyttar för SSK. Uppdaterat! Marcus knåpade på egen hand ihop en summering av matchen.

 Läs mer >>

Lagerström debuterar

[2005-09-16] Sportklubben släpper fram en 17-åring i kvällens match mot Västerås. Tony Lagerström går in som center mellan Christoph Brandner och Per-Åge Skröder.

 Läs mer >>

Nedsläpp VIK-SSK

[2005-09-16] Dags att ta sig an Poppe & Co i Rocklunda. Coach Nyman om förväntningarna; "ag hoppas att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Det såg stabilt ut i Skövde och nu ska vi försöka speeda upp oss ännu mer trots att vi fortfarande kör hårt på träningarna."

 Läs mer >>

Nu kör vi!

[2005-09-15] I helgen drar AJ igång serien med match mot LHC. Kliv in och kolla vad som har hänt under sommaren och vad som kan tänkas komma under vintern.

 Läs mer>>

SSK mästare på webben

[2005-09-15] Tidningen Hockey – officiellt organ för Svenska ishockeyförbundet – har satt betyg på elitserieklubbarnas hemsidor. Och vinnare är: Södertälje Sportklubb!
- Det är väldigt smickrande, kul och helt klart överraskande eftersom...


... vi håller på att byta teknisk plattform, säger webmaster Tommy Nordin i en kommentar. Snart blir vi ännu bättre.
Omdömena och betygen är satta av Konstantin Foussianis för tidningen Hockey och så här skriver han:
- SSK:s sajt är oerhört innehållsrik och matig med en fantastisk statistikdel. Snygg och annorlunda layout, logiska menyval och den trevligaste sidan rent grafiskt.
Betyget blev en fyra av fem möjliga. Tvåan Djurgården fick samma men ändå slagna. Och adressen? www.sodertaljesk.se så klart.

Varsågod, det är dukat!

[2005-09-13] VÄLKOMNA till ”krogpalatset” AXA Sports Center. Restaurangchefen Patrik ”Putte” Sundling har dukat upp ett symboliskt bord på platsen för den nya publikrestaurangen. Hockey och mat är en perfekt kombination, menar ”Putte”.

 Läs mer>>

Sveriges Radio satsar på webbradio!

[2005-09-12] Inför starten av ishockeyns elitserie gör Sveriges Radio och Radiosporten en storsatsning på att bredda sportutbudet på SR-webben. SR har säkrat rätten att sända referat över webbradio och digitalradio från matcherna i ishockeyns elitserie fr o m säsongen 2005-06 till och med säsongen 2007-2008.

 Läs mer >>

SSK turneringssegrare!

[2005-09-10] Tre raka segrar, det blev facit i turneringen i Skövde. Dagens match blev den jämnaste, där SSK till slut kunde gå vinnande ur striden mot Storhamar med 4-3, bl a efter två mål av Timmy. Thom var på plats och summerade matchen.

 Läs mer >>

Nedsläpp Storhamar - SSK

[2005-09-10] Dags för sista matchen i turneringen. Det blir en ren final när SSK tar sig an norska Storhamar. "Vi vill försöka avsluta det här på bästa sätt", kommenterar Taavola inför matchen. Följ den live via Storhamars hemsida.

 Läs mer >>

Seger mot Djurgården

[2005-09-10] Det blev storseger i derbyt mot Djurgården. 6-1 blev slutresultatet efter bl a 2 mål av Dragan. Härligt spel i powerplay och boxplay från SSK blev avgörande i en i övrigt stabil instats. "Det börjar kännas allt bättre", kommenterar duktige Jörgen Bemström matchen.

 Läs mer >>

Online från Skövde

[2005-09-09] SSK tar sig an Djurgården. Följ matchen online! Vi bjuder på korta textreferat under matchens gång och summerar perioderna i pauserna. Klicka här för att komma till onlinesidan!

 Läs mer >>

Nedsläpp Djurgården - SSK

[2005-09-09] Efter en lätt resa mot Skövde igår bjuds SSK på tuffare motstånd ikväll när man tar sig an Djurgården."Det är ett lag vi kommer att möta minst 4 gånger under säsongen så det kommer att bli en spännande värdemätare, kommenterar Taavola matchen.

 Läs mer >>

Seger mot Skövde

[2005-09-08] SSK behövde 5.24 på sig för att punktera matchen. Då hade i tur och ordning Timmy, Burström och Kollar gjort 3-0 till SSK. Matchen blev sedan något av en transportsträcka mot slutsignalen då slutresultatet skrevs till 5-1 för SSK.

 Läs mer >>

HV-back till Södertälje

[2005-09-08] Backen Daniel Ljungqvist, 23, kommer att spela för SSK säsongen 2005-2006. Han hyrs ut av HV vilket är en lösning som klubben, Daniel och SSK är mycket nöjda med.
-Vi breddar vår trupp och får en spelskicklig back som vi har mycket goda erfarenheter av sen tidigare, säger sportchefen Mats Hallin.

 

Nedsläpp inför skövdeturneringen

[2005-09-08] Lars Björkvall hann med ett snack med assisterande coach Nyman innan det var dags att bege sig mot Skövde. "Det är bra att spela matcher i tät följd när man är inne i ett uppbyggnadsskede. Vi får ett snabbt kvitto på om träningarna gett resultat, om detaljerna sitter".

 Läs mer >>

Rapportering från Skövde

[2005-09-07] Imorgon startar turneringen i Skövde och Webbis rattar V70:n söderöver och kör onlinerapportering från 4 av 6 matcher i turneringen. Det blir som vanligt korta textrapporter under matchens gång och summering i pauserna. Klicka här för mer info.

 Läs mer >>

Rekordintresse redan innan säsongsstart!

[2005-09-06] Intresset för SSK (och hemsidan) verkar bara bli större och större. Säsongen har inte ens startat på riktigt och vi har redan noterat 3:e största besökarantalet i historien. 158 579 besökare hittade till hemsidan i augusti. Ett dagligt genomsnitt på 5115 besök. Härligt och vi ser med spänning fram emot septembersiffrorna!

 

SSK trea i turneringen

[2005-09-02] Det blev revansch för SSK ikväll när man besegrade Salzburg Red Bulls. 3-1 blev segersiffrorna i en match där SSK styrde det mesta på isen. Segern innebar att man hamnade på tredje plats i turneringen och nu väntar några dagars matchuppehåll innan nästa turnering - i Skövde.

 Läs mer >>

Online från dagens match

[2005-09-02] Tidsbrist gör tyvärr att det inte blir någon nedsläppkommentar inför kvällens möte mot Salzburg. Däremot kommer vi som tidigare försöka köra mål och periodrapportering från matchen, som startar 17.00. Klicka här för att komma till onlinesidan.

 Läs mer >>

Förlust mot Budejovice

[2005-09-01] Andra raka förlusten blev ett faktum när SSK föll mot Budejovice i kvällens match i Salzburg. 1-4 blev slutresultatet i en - enligt rapporterna - ganska seg och hafsig tillställning. SSK:s mål inprickat av Robban. Bäst i SSK var annars formationen med Jögge, Anze och Skröder.

 

En månad till premiären

[2005-09-01] I dag är det exakt en månad kvar till premiärmatchen i nya AXA Sports Center och vi publicerar ett antal nytagna bilder. Som framgår av bilderna händer det mycket – bygget är faktiskt inne i sitt mest intensiva skede just nu. Läs också om planen för färdigställandet av arenan och reportaget om Göran Asplund, ljud- och bildansvarig i AXA Sports Center. Nedräkningen fortsätter.

 Läs mer>>

Nedsläpp Budejovice-SSK

[2005-09-01] Dags för match nummer 2 i Salzburg, när SSK ställs mot det klassiska tjeckiska laget Ceske Budejovice, nyuppflyttade i högsta serien. "Samma formationer som senast, men Stana vaktar kassen", meddelar Taavola, som också påpekar att resultatet i träningsmatcherna är sekundärt.

 Läs mer >>