Nedsläpp: Troja-Ljungby - SSK

[2012-11-29] Åter ska SSK spela två raka bortamatcher, först ut är fredagens möte med Troja-Ljungby. 
Vi tog ett prat med Anders Sörensen inför matchen.

 

Julshow med SSK-Konståkning

[2012-11-28] Nu börjar det närma sig jul och som alltid har SSK:s konsåkningssektion satt ihop en julshow i Axa Sports Center som vi nu välkomnar alla till.

 Läs mer >>

Grossmann avslutade med vinst

[2012-11-27] Med mål i varje period och av fyra olika målskyttar gjorde SSK under tisdagskvällen en gedigen laginsatts när man vann med 4-1 över Almtuna. Hela tre mål gjordes i powerplay och Idoff var bara 25 sekunder från att få hålla nollan.

 Läs matchrapport >>

SSK-TV: Intervju med Grossmann

[2012-11-27] Vi har träffat Nicklas Grossman och får bland annat veta vad han tycker om pågående lockout, nya klubblaget i NHL, hemma-VM i vår, hockeyallsvenskan och mycket mer.

 

Fansens Lirare - Över 550 000kr!

[2012-11-27] Nu har supporterinitiativet Fansens Lirare samlat in över 550 000kr till SSK, en fantatstisk siffra! Kampanjgruppen meddelar att knapparna anlänt och att de kan hämtas i samband med match. Klicka för namnlista.

 Läs mer >>

Nedsläpp: SSK - Almtuna IS

[2012-11-26] Efter förra veckans road trip som gav SSK tre poäng i bagaget har man haft ledigt i helgen och laddar nu inför veckans enda hemmamatch mot Almtuna.

 Läs nedsläpp >>

Noll poäng i Malmö

[2012-11-24] Ska man bryta en winning streak ska man göra det ordentligt. SSK gör i två perioder en riktigt bra bortamatch men Malmö är mycket hetare och har också det där flytet som SSK haft så länge men saknade idag. I sista perioden drar det iväg och matchen slutar 5-0.

 Läs matchrapport >>

Nedsläpp: Malmö Redhawks - SSK

[2012-11-22] Efter första anhalten på SSK:s road trip så rullade bussen idag ner till Malmö för match i morgon fredag. Vi tog ett prat med Sörensen kring vinsten mot Tingsryd samt morgondagens tuffa match.

 Läs nedsläpp >>

Åttonde raka segern bärgad

[2012-11-21] SSK fick under onsdagskvällen en bra start på sin pågående road trip när man redan under första perioden gjorde tre mål med tre olika målskyttar borta mot Tingsryd. Det lade även grunden till segern då matchen slutade 2-3 vilket betyder att SSK nu avslutat som segrare i åtta matcher i rad.

 Läs matchrapport >>

Nedsläpp: Tingsryds AIF - SSK

[2012-11-20] SSK beger sig ut på road trip söderut för två bortamatcher. Först ut är onsdagens match mot Tingsryd. Vi tog ett prat med Anders Sörensen inför onsdagens trappats.

 Läs nedsläpp >>

Fansens Lirare - Namnlista 121120

[2012-11-20] Igår stod det klart att supporterinitiativet Fansens Lirare samlat in 500 000kr. I skrivande stund är summan uppe i strax över 520 000kr, här är namnen på alla som är med!

 Läs mer >>

Hagelin kvar i New York

[2012-11-20] Med anledning av sin axelskada väljer Carl Hagelin att utnyttja sin option att säga upp avtalet per den 8:e december. Hagelin kommer vara kvar i New York och fortsätta sin rehab för att inte riskera att förvärra skadan.

 Läs mer >>

Ny Briljantsponsor – ”Fansens”

[2012-11-19] SSK:s fans är av ett mycket speciellt släkte med ett extra stort hjärta och engagemang för klubben. På blott en vecka har man via Fansens Lirare samlat in otroliga 500 000 kronor! Insamlingen har riktat sig främst mot privatpersoner men även ett antal företag har valt att göra en insats via kampanjen.

 Läs mer >>

SSK nollade Asplöven

[2012-11-17] Efter en halvsömnig förstaperiod (1-0) så trampade SSK gasen i botten i andra perioden och idag hade inte Asplöven så mycket att sätta emot då. SSK vann med 6-0 och det var även 6 olika målskyttar, däribland förstagångsmålskyttarna Jesper Frödén och Gustaf Björklund.

 Läs matchrapporten >>

11 400kr till Fansens Lirare!

[2012-11-17] För varje matchtröja som såldes den 17 nov skänkte INTERSPORT 200kr till kampanjen Fansens Lirare! Totalt såldes 57 tröjor vilket innebär att INTERSPORT går in med 11 400kr till Fansens Lirare!

 

Nedsläpp: SSK - Asplöven HC

[2012-11-16] Efter torsdagens vinst mot Karlskrona stannade SSK kvar på södra breddgrader över natten och tränade i Karlskrona under fredagen. Nu är man dock hemma i Södertälje och inriktade på lördagens match mot Asplöven. Coach Strömwall svarar på frågor.

 Läs nedsläpp >>

Fansens Hjältar - Ny Namnlista

[2012-11-16] Det har fullkomligen vält in namn på de Hjältar som valt att ansluta sig till Fansens Lirare. 410 000kr insamlat på 3,5 dygn! Här finner du namnen på alla de som kan titulera sig Fansens Hjältar!

 Läs mer >>

Svängig match slutade med seger

[2012-11-15] Kvällens match borta mot Karlskrona HK bjöd på många mål åt båda hållen, där hela fem mål kom i tredje perioden. Fredrik Sonntag gjorde efterlängtad comeback och Damien Fleury stod för två viktiga och avgörande mål i tredje perioden. Matchen slutade 4-6 till SSK.

 Läs matchrapport >>

Fansens Hjältar - Namnlista

[2012-11-15] Det har fullkomligen vält in namn på de Hjältar som valt att ansluta sig till Fansens Lirare. 375 000kr insamlat på två dygn! Här finner du majoriteten av de som kan titulera sig Fansens Hjältar!

 Läs mer >>

Fansens Lirare fortsätter!

[2012-11-15] Tack vare supporterinitiativet Fansens Lirare har SSK kunnat värva den framtida världsbacken Cam Fowler! 375.000 kr insamlat på två dygn! TACK alla ni Fansens Hjältar som redan gått med i kampanjen! Mycket arbete återstår dock

 Läs mer >>

Nedsläpp: Karlskrona HK - SSK

[2012-11-15] Efter en nära på bragdfylld seger mot Örebro i tisdags och en dubbelvärvning i onsdags ställes ett än mer skadedrabbat SSK mot Karlskrona på bortaplan. Vi tog ett prat med ass. coach Sörensen inför uppdraget.

 Läs nedsläpp >>

Cam Fowler – en Fansens Lirare!

[2012-11-14] SSK:s fans har åter visat enormt stor handlingskraft, en handlingskraft som nu via kampanjen Fansens Lirare har skapat förutsättningar för att SSK nu kan presentera en riktig klassback – Cameron Fowler!


Cam har blott 20 år gammal en fantastisk meritlista med guld i såväl VM för J18 som J20, två VM-spel som senior för USA, två säsonger som ordinarie i Anaheim Ducks (164 matcher, 73p) och ett nyskrivet femårigt avtal med klubben. Nu är han klar för spel i Södertälje Sportklubb så länge lockouten pågår.

Per Nygårds i en kommentar
- Det är egentligen helt otroligt att vi kan få hit en kille av denna kaliber. Det är bara att titta på hans meritlista så förstår man vad för karaktär Cam har och samtidigt är det lätt att glömma att han endast är 20 år. Jag har endast hört gott om Cam och han är en sådan kille som verkligen vill otroligt mycket med sin hockey. Han bidrar varje dag och har offensiva kvaliteter som är svåra att slå och en skridskoåkning som är riktigt stark. Han är en av de killar som har en fantastisk förmåga att transportera puck i hög fart och bidra med både kreativa anfallslösningar som avslut.

Jag vill också tillägga att SSK:s fans är något utöver det vanliga vad gäller att ställa upp när det behövs som mest. Finns det något liknande? Jag känner inte till det. Ett stort tack till de som gjort detta möjligt!

Cam Fowler i en kommentar
- Jag är riktigt glad att snart kunna spela hockey igen och ser otroligt mycket fram mot att spela med Södertälje Sportklubb. Jag är imponerad och hedrad över fansens fantastiska initiativ!

Robin Paulrud, initiativtagare Fansens Lirare
- Jag var oerhört rörd och stolt över det gensvar Fansens Lirare har gett de två tidigare gångerna kampanjen varit i gång. Denna gång hade vi hoppats på en bra start på insamlingen men vi hade inte vågat hoppats på ett så här starkt gensvar och så snabbt! På två dygn kom vi upp i osannolika 300 000kr från SSK:are runt om i världen! Det ger oss extra energi att arbeta vidare för att nå den budget vi hade satt upp som mål – cirka 600 000kr.

Efter den enorma starten på Fansens Lirar kampanjen så är nu Cam Fowler på väg till Sverige och han anländer under torsdagen. SSK hoppas att få honom i spel till lördagens match mot Asplöven. Hockeyförbunden har hanterat formalian snabbt, det som återstår är Migrationsverkets hantering.

Cam representeras av CAA Sports som har bistått på ett professionellt sätt under hela processen såväl från USA som från Sverige.

Klicka för att gå med i Fansens Lirare>>

Fansens Lirare - Succé!

[2012-11-14] På endast 1,5 dygn har SSK:s fans samlat in närmare 300 000kr till spelarförstärkning via kampanjen Fansens Lirare! Vilket fantastiskt gensvar! Ett gensvar som kan ta Cam Fowler hela vägen till SSK!

 Läs mer >>

Grossa klar för fyra matcher!

[2012-11-14] Det har talats om det länge och lång tid såg det ut att inte kunna gå vägen – men nu är det klart. Nicklas Grossmann spelar fyra matcher för Södertälje Sportklubb med start på lördag då SSK möter Asplöven på hemmaplan.

 Läs mer >>

SSK straffade Örebro

[2012-11-13] Två lag som innan matchen bara skilde en poäng åt i tabellen möttes under tisdagskvällen hemma i Templet. Det speglade även matchen som höll sig jämn och slutade 2-2 efter ordinarie tid. Matchen gick till en mållös förlängning och därefter straffar där Fredde fixade extra poängen åt SSK.

 Läs matchrapport >>

SSK-TV: Försnack med Robban

[2012-11-13] Vi tog tag i Robert Carlsson direkt efter dagens träning och frågade om uppehållet, kvällens match mot Örebro, återkomsten till SSK med mera. Se hela klippet här!

 Se SSK-TV >>

Media Markt, ny partner - extraöppet

[2012-11-12] Media Markt är inte bara SSK:s nya granne, där de har slagit upp dörrarna bredvid Coop Forum. De är också ny partner till SSK. På tisdag håller Media Markt extraöppet, endast för hockeybesökare.

 Läs mer >>

Nedsläpp: SSK - Örebro Hockey

[2012-11-12] Efter lite mer än en veckas uppehåll där vissa spelare varit iväg med landslag, vissa andra har kört rehab och en del har varvat träning med lite extra ledighet så är det dags för match igen. På tisdag tar SSK mot Örebro på hemmaplan.

 Läs nedsläpp >>

Nielsen lånas in

[2012-11-09] SSK har idag kommit överens med Linköpings HC om att låna backen Jonatan Nielsen november ut. Nielsen var inlånad till SSK tidigare under säsongen och smälte väl in både i spel och i gänget. Nielsen ansluter söndag.

 

Carl Hagelin kör rehab

[2012-11-09] Carl Hagelin har begett sig till New York för att där få skadan i axeln undersökt samt utföra rehab. Som det ser ut nu kommer Hagelin ej vara aktuell för spel under november.

 

Läget? Nygge & Maria

[2012-11-07] Uppehåll betyder inga matcher men arbetet fortsätter givetvis trots det. Vi passade på att ta ett prat med sportchef Per Nygårds och klubbdirektör Maria Andark.

 Läs mer >>

Träningstillskott för SSK

[2012-11-06] Under uppehållet fortsätter givetvis tränandet och på grund av skadeläget i SSK:s trupp samt landslagsspel så kommer SSK ha såväl juniorer som Nicklas Grossmann och Michael Nylander med på A-lagets träningar.

 Läs mer >>

Skippa slirren - Bjud far på hockey!

[2012-11-06] På söndag är det fars dag. Skippa slipsen och strumpor till honom - Bjud pappa på hockey! Du köper en biljett till dig, SSK bjuder på biljetten till pappa, du betalar endast 10kr i bokningsavgift för pappas biljett.

 Läs mer >>

Matchändringar

[2012-11-05] Två matchändringar har skett för SSK:s A-lag, bägge berör bortamatcher. BIK Karlskoga - SSK torsdag 20/12 är flyttad till fredag 21/12. Asplöven - SSK söndag 6/1 startar kl. 15.00, ej kl. 16.00

 

Övertidsvinst i Leksand

[2012-11-04] Med 1 (en) sekund kvar av övertidsperioden hängde Andreas Hjelm in 1-2 bakom Hanses i Leksandskassen. Stor matchhjälte i SSK var annars Sebastian Idoff som gjorde en kanonmatch och räddade bl.a. en straff i andra perioden. Jonas Engström gjorde SSK:s första mål.

 Läs matchrapporten >>

Nedsläpp: Leksands IF - SSK

[2012-11-03] Efter tre segrar mot riktigt tufft motstånd väntar seriens tuffaste match – serieledande Leksand på bortaplan. Vi tog ett prat med Anders Sörensen inför söndagens match.

 

Jesper, Jonathan och Aspeqvist

[2012-11-03] Som bekant har SSK ett antal spelar på lån/korttidskontrakt. Här följer en uppdatering kring de lån/kontrakt som upphör i och med morgondagens match

 Läs mer >>

Sjunde raka hemmasegern

[2012-11-01] Efter en tät matchinledning skulle det behövas ett powerplay i början av andra perioden för att spräcka nollan och det var SSK som gjorde 1-0 med Hjelm som målskytt. SSK höll ledningen genom hela matchen som slutade 3-1. Idoff vart matchens lirare med hela 39 räddningar.

 Läs matchrapport >>