Nyopererad Bemström är kvalseriesugen

2006-03-08

"Det kommer att bli stentufft, men alla i laget är verkligen sugna på att köra igång det här, gärna imorgon", säger Jörgen Bemström som efter ingreppet i knäet nu kör för fullt igen. Webbis tog pulsen på honom inför den stundande fortsättningen av säsongen.

Hur är läget med knäet, Jörgen Bemström?
Jotack det känns bra, jag har kört för fullt under några pass nu och imorgon kör vi igång inför kvalserien och då är jag med och kör helt igen.

Du har inga känningar?
Nä, det har inte varit några sviter efteråt så det ser bra ut…om det inte händer nåt på vägen förstås.

Jag har bara hört nåt om att du plockat bort brosk. Stämmer det?
Ja precis. Jag har haft problem med att knäet svullnat upp efter träningar och matcher. Läkaren gick nu in och tog bort en del brosk i knäet och slipade även på en menisk och det känns redan bättre så det var ett lyckat ingrepp.

Har knäet hämmat dig under spelet, i skridskoåkningen och så?
Nja, det har det väl inte. Det är väl att man inte har kunnat belasta och köra styrka ordentligt som man har märkt av det. Man har inte fått upp den styrka man vill.

Hur kommer det sig att man gjorde ingreppet under säsongen?
Det blev ju som det blev med fyra matcher kvar och bara en mikroskopisk chans. Då kom vi överens om att satsa allt på att vara klara till kvalserien istället.

Kvalserien ja… vad säger du när jag säger kvalserien?
Just nu är jag personligen otroligt sugen på att spela igen och det ska bli j-gt kul när det drar igång. Det kommer givetvis att bli stentufft, det vet vi om. Men säsongen har ju varit som den har varit och alla vill sluta som vinnare i laget. Det känns roligt.

Kan man se det som en liten omstart rentav?
Ja det tycker jag. Det känns lite som en omstart. Alla är väl missnöjda med det vi har presterat och jag tror att alla vill köra igång med det här snarast…gärna imorgon. Det är lite revanschlusta.

Kan du kommentera lagen?
Jag har inte sett en enda match från den divisionen, men jag vet ju att Malmö och Skellefteå har bra lag. Malmö har ju många killar kvar från förra säsongen. Spelare med mycket erfarenhet så det kommer att bli stenhårt hela vägen fram.
Bofors och Rögle/Björklöven kanske är lite mer outsiders. Men dom är hungriga lag som sticker upp och spelar utan någon press på sig. Det är väldigt bra hemmalag alla tre så det kommer att bli väldigt tuffa bortamatcher.

Ja, förutsatt att spelschemat inte ändras så kommer ni möta Bofors hemma i första matchen. Bra eller dåligt?
Jag tycker att det ser ut som en bra start. Vi får hemmaplan och ska börja att ta en seger inför förhoppningsvis en hel del publik!

Ja, uppslutningen har ju varit sisådär…
Jo, men det är förståeligt när det har sett ut som det har gjort på isen emellanåt. Det påverkar givetvis publiksiffran. Men nu hoppas vi på att få ett härligt stöd igen. Supportrarna betyder alltid mycket, inte minst under en sån här matchserie.

Okej, knäet känns bra och det ska bli kul att köra igång kvalserien inför mycket folk. Så kan vi sammanfatta läget helt enkelt?!
Ja, det tycker jag är en bra summering.

Då önskar jag all lycka, så ses vi i elitserien nästa år igen! ;)
Ja det gör vi alla gånger!


Tommy Nordin