Intervju: Johan Sjödell-Wiklander

2006-10-17

Intervju från matchprogrammet 4 oktober 2006. Kallas han verkligen "Haddad"? Vilken tränare har betytt mest för Johan? Vem delar han rum med på resorna? Dessa och många frågor till får sina svar i Henrik Kaveryds intervju med Sjödell-Wiklander.

Målskytt som har levererat direkt.
– Jo, det har känts bra. När allt runt omkring känns bra, då kommer målen också. Sen har det funkat bra att spela med Robban och Linus. Robban är ju inte center egentligen, men han har ett bra spelsinne och jobbar otroligt hårt hela tiden. Linus är väldigt duktig individuellt, så det blir mycket chanser för oss helt enkelt.
Har du alltid gjort mycket mål?
– Nej, men alltid ganska mycket poäng. Det är på senare år som målskyttet har lossnat ordentligt.
Vem är din förebild?
– När jag var liten var det ”Foppa”, men jag är ganska långt ifrån hans spelstil nu. Någon som jag tittar mycket på när det gäller målskytte är Ilja Kovalchuk, han har en grym vilja när det gäller att ta sig fram till målet. Sen är det härligt att se en sådan som Jörgen Bemström - vilket spelsinne! Det är bara att njuta.
Vad har du för smeknamn? Det står ”Haddad” på hemsidan?
– Det där kan du stryka. Det var nåt som kom upp förra året, men det är absolut inget jag kallas. ”Sjödda” eller ”Della” brukar det bli.
Så det är ingen som kallar dig ”Målar'n” för att du gör mycket mål?
– Nej, tack och lov.
Vilken tränare har betytt mest för dig?
– Som liten var det pappa, han tränade oss som knattar och vi fick åka mycket skridskor och öva på det. Det har jag stor nytta av i dag. Sedan vill jag säga Stefan Lindström som plockade över mig till Huddinge från Mälarhöjden/Bredäng året innan jag spelade TV-pucken. Han var hård och drev på mycket, men var samtidigt positiv och engagerad.
Vad har du för styrkor och svagheter?
– Jag är nog ganska bra på att åka skridskor. Det kanske inte är så vackert alltid, men jag är ganska rörlig och snabb. Sen har jag väl ett hyfsat skott. Däremot kan jag bli lite starkare och uthålligare, men det har förbättrats bara sedan förra säsongen i och med att vi har lagt upp träningen så.
Vad känner du att du tillför laget?
– Det är nog målskyttet. Det och att alltid jobba hårt. Men jag är väl här som målskytt och det är klart att det är skönt att ha fått en bra start med det.
Du kom tvåa i förra årets målliga i Allsvenskan. Tänker du vinna den i år?
– Det viktigaste är att vi vinner matcherna, sedan är det kul om jag kan bidra med ett par mål på vägen. Men först och främst ska vi vinna matcherna och serien och det tror jag att vi gör.
Vem delar du rum med på resorna?
– Ragnar. Vi kom bra överens från första dagen, så det blev naturligt. Där har man en del att lära kan jag säga. Han käkar alltid så nyttigt och det gör väl kanske inte jag. Det får man försöka ta efter. Sen är han en riktigt skön kille också.
Vem är svårast att möta en mot en i det egna laget?
– Nu måste jag tänka. Då säger jag Josefsson. Även om man lurar honom med första finten är han tillbaka på en gång och reparerar. Ja, han är svår.
Vilka är era största utmanare i serien?
– Jag tycker Björklöven har sett bra ut. Leksand blir så klart farliga också, men jag tror som sagt att vi vinner serien. Sen gäller det att ladda om och komma ut formtoppade till Kvalserien och har vi bara studsarna med oss så kan det gå hela vägen.

/Henrik Kaveryd