Fredde inför matchen mot LHC

2009-10-26

Fredric Andersson prickade in den så viktiga 3-2 pucken i matchen mot Frölunda. Hur var känslan när han smällde dit pucken? Varför spelar laget så bra just nu? Hur ska SSK plocka sin fjärde raka seger? Frågor som Fredde svarar på i intervjun.

Den första givna frågan måste ju bli om du kan beskriva känslan när du gör underbara 3-2 mot Frölunda, Fredric?
Det var cool måste jag säga. Det var cool att det var mitt andra mål i elitserien och att det var ganska avgörande i den matchen.

Man såg så tydligt att du låg och fiskade och att du stack iväg när du fick läget..
Ja, det blir ju ofta så..powerplayspelarna tänker inte så mycket på försvar. Jag såg jag att dom tappade pucken och då stack jag mellan backarna och fick ett bra pass av Pakaslahti. Om man tjuvar man lite så har man chansen att komma fri om man sticker i rätt läge.

Vad tänkte du när du skulle dra dit pucken.
Ja, jag hade en stund att tänka faktiskt. Jag visste var jag skulle skjuta..så det var mer att jag tänkte att ”snälla, gå in”.. *skratt*

Tredje raka segern. Varför spelar ni så bra just nu?
Jag tycker att vi har en bra känsla i truppen. Vi har mött alla lag en gång och vi har känt i varje match att vi kan besegra dom. Som Poppe brukar säga.. att vi är beredda att tävla mot alla lag och jag tror verkligen på att alla tror att vi kan vinna varje match och det betyder mycket.
Vinner man en, två matcher så stärks man och vi är inne i en sån period nu.

Nu har du ju visserligen fått väldigt mycket mer istid än tidigare säsonger, men det känns dessutom som om du tar kliv för kliv. Känner du också att du växer?
Ja, självklart. När man får förtroende från coacherna och dom tror och litar på en..då växer man.

Det handlar ju inte bara om att få förtroende, utan det gäller ju att förvalta det också och det tycker jag att du har gjort.
Ja, det tycker jag att jag har gjort. Det är kul att få vara delaktig vid både vinst och förlust och att ta lite ansvar, då växer man ganska fort.

Hur ska ni förlänga sviten till fyra raka segrar när ni möter Linköping?
Linköping borta..det är klart att det kommer att bli en tuff match. Vi har mött dom tidigare och vunnit mot dom, men det är precis som tidigare att alla måste jobba stenhårt, och det tycker jag att vi har gjort i nästan alla matcher hittills. Det gäller att rida på den här vågen och att spela som vi gjorde mot Frölunda..att offra oss..ha snabba omställningar..och nu börjar vi göra lite mål i powerplay och det är skönt.

Ni fick jobba hårt mot Djurgården och det var en tuff match mot Frölunda. Det är inga problem med orken?
Nej nej, det är inga problem, det är lugnt.

Låter bra det. Lycka till mot Linköping!
Tack ska du ha!

Tommy Nordin