Klasen drar västerut

2010-04-21

Linus Klasen packar med sig sitt trollspö och sina aviga dragningar och kommer nästa säsong att spela i NHL-laget Nashville Predators. "Det känns helt underbart just nu", säger Linus som även passar på att sända ett tack till SSK-supportrarna.Linus var över en sväng till Nashville och landade – trots dessa askmolns-tider - i Sverige under tisdagen.
Först och främst, hur är känslan just nu, Linus?

Det känns helt underbart just nu. Jag har fått bra intryck från Nashville och det ska bli jättekul att få den här chansen.

Du har ju en speciell spelstil, vad säger dom om det där borta?
Dom har ju tagit över mig för den jag är och jag kommer inte att ändra mig. Sen är det klart att man måste vara mer noggrann och värdera sina lägen och så vidare, men det handlar om att anpassa sig efter förutsättningarna.

Du har några säsonger i SSK bakom dig. Bästa minnet?
Bästa minnet vet jag inte..jag har bara haft bra minnen mest hela tiden tycker jag. Det är klart att det känns lite speciellt, SSK är ju ändå elitserieklubben i mitt hjärta.

Den gångna säsongen då. Det gick ju bra till slut, men jag antar att det var ganska tufft?
Ja, det är ju inget elitserielag som vill spela kvalserien, men det var skönt att vi kunde klara av det och att SSK får spela i elitserien den kommande säsongen.

Hur ser planerna ut? När åker ni (Linus med familj /webbis anm) över?
Först åker jag över i juli, sen åker jag hem igen och därefter åker vi över lite senare innan säsongsupptakten drar igång.

Då blir det försäsongsträning på egen hand?
Ja, det blir det, men jag har en personlig tränare som jag kommer att köra med. Dessutom blir det ju inte så svårt att hålla motivationen uppe precis.

Har du någon hälsning till supportrarna?
Ja, jag vill passa på att tacka för allt stöd jag har fått och alla som har trott på mig. Och så givetvis ett stort tack för alla ramsor och sånger man har hört.

Okej, tack för underhållningen i SSK-tröjan och lycka till ”over there” Linus. Vi ser fram emot nya highlight-klipp!
Tack ska du ha!

Tommy Nordin