Snack med "skräll-Julle"

2010-05-09

Julian Jakobsen såg ju tillsammans med lagkamraterna i Danmark till att fixa en rejäl skräll när man besegrade Finland med 4-1 i VM. Vi tog ett snack med SSK:s danske spelare.

Grattis till segern Julian! Hur kändes det när slutsignalen gick?
Det var helt otroligt. Det var det största jag har varit med om hittills, svarar en uppenbart nöjd Julian.

Och ett riktigt snyggt mål gjorde du också.
Ja, pucken studsade ut till mig efter tekningen och jag drog till direkt och satte dit den. Jag hade 1+1 i matchen, så det kändes riktigt bra.

Alltså..ni åkte på en storförlust mot Sverige för ett par dagar sedan och nu besegrade ni Finland. Vad sa ni efter sverigematchen?
Ja, vi blev ju mer eller mindre överkörda där. Vi kollade på lite video efter matchen för att se hur man inte ska göra, sen tog vi med oss det mot Finland. Vi har alltid spelat bra i VM-sammanhang så vi kände väl att vi ändå hade en chans.

Hur går tankarna inför fortsättningen nu? Ni möter USA i nästa match.
Vi ska spela på samma sätt och inte göra något annat helt enkelt.
Det gäller att vi spelar tight i mittzonen och att vi är j-gt bra i försvarszonen. Sen får vi hoppas att vi får några spelvändningar som vi kanske kan utnyttja. Jag tycker inte att USA är bättre än Finland, åtminstone inte på papperet. Sen är det ju fortfarande ett bra lag med många NHL-spelare, så det kommer säkert att bli tufft. Men vi kommer att kämpa på samma sätt som mot Finland, avslutar Julian innan han springer iväg för att käka middag tillsammans med resten av laget.

(USA-Danmark spelas på måndag kl. 16.15.)

Tommy Nordin