Sjögren vaktar vidare

2010-05-23

Pontus Sjögren kommer att greppa målvaktsspaden i SSK även kommande säsong. 25-årige Pontus har skrivit på ett ettårskontrakt med Södertälje. "Man har ju fått ett hjärta för klubben under årens lopp så det här känns riktigt skönt", säger Pontus.

Jaha, Pontus, nu är det klart att du fortsätter i SSK. Hur känns det?
Det känns bra. Man har ju fått ett hjärta för klubben under årens lopp så det här känns riktigt skönt.

Om vi snabbt blickar tillbaka på förra säsongen. Det var upp och ner och ni nådde inte ända fram. Om du får tro och tycka lite..vad berodde det på?
Det är små marginaler. Det var några matcher som vi inte lyckades stänga, men jag tycker att vi spelade en positiv och bra hockey förra säsongen. Det var ett nytt SSK vi såg tycker jag.

Ja, det såg man ju även som åskådare. Hur märktes det i laget?
Vi spelade lite annorlunda hockey. Vi satsade lite mer framåt och spelade lite frejdigare anfallshockey. Sen blev det väl kanske att vi blottade oss bakåt lite grann, men jag tycker att det blev bättre ju längre säsongen gick. Det tog kanske lite tid att spela in det.

Känslan var att det – trots att det gick lite tungt emellanåt – som om det var genuint bra stämning i truppen?
Ja, det var ett riktigt bra gäng förra säsongen. Vi höll ihop laget bra, med bra sammanhållning och vi hade kul där ute även om det gick tufft vissa dagar. Det tror jag var viktigt när vi klev in i kvalserien, att vi hade så bra sammanhållning trots att vi hade haft det ganska tufft under säsongen.

Nu blickar vi framåt. Vad känner du inför den här säsongen? Det är lite nya spelare som ramlar in i truppen..
Det ska bli spännande. Ny säsong, nya förutsättningar, vi ska satsa högre upp i serien och det ska bli riktigt kul.

Personligen då? Alla vill ju spela så mycket som möjligt och det är väl även ditt mål misstänker jag. Hur ska du erövra mer och mer istid?
Det är bara att fortsätta att träna hårt varje dag och att steppa upp med lite detaljer hit och dit så ska det nog lösa sig.

Ni lägger grunden nu med försäsongen. Hur går det?
Det går bra. Jag har ju bara kört med grabbarna i en vecka, men det flyter på bra. Walter Skeppar gör ett bra jobb med fysen.

Vad har du för hatmoment under försäsongsträningen? Är det löpningen?
Nja, jag har faktiskt relativt lätt för att springa, men sen tycker jag väl inte att det är så speciellt roligt. Ah, det är väl inget så där som jag tänker på, utan allt har väl sitt liksom. Det finns roliga delar och tråkiga delar, men allt måste göras. Det går inte att fuska med det här, det finns inga genvägar om man ska nå toppen fullt ut, utan det är hård träning som ligger bakom allting.

Träna på nu ordentligt då, så ses vi väl när det är dags för ispremiär i början av augusti nånstans.
Ja det gör vi.

Highlights:

Se några parader signerade Pontus Sjögren

Tommy Nordin