SSK:s damlag siktar uppåt

2011-03-10

Vi slog en signal till Magnus Berg, headcoach för SSK:s damlag som precis som herrlaget ska kvala sig till spel i högsta serien. (TIPS! Kom och stötta damlaget på lördag kl. 12.00 i Templet. Passa då även på att köpa kvalseriepaketet!)

Först och främst – Grattis till en mycket väl genomförd säsong!
28 matcher, 21 vinster, 3 oavgjorda, 4 förluster och +99 i målskillnad

- Tack! Vi har haft en mycket bra säsong och det har gått klart över förväntan.
Vi hade som målsättning att hamna i den övre halvan av serien men slutade som seriesegrare. Jättekul såklart.
Vi fick tillbaka en del spelare som bidragit med mycket erfarenhet och spetskompetens som kompletterade våra övriga spelare på ett bra sätt. Vi fick även in ett par riktigt bra spelare inför säsongen. Samtidigt har våra övriga spelare som var med redan i fjol utvecklats enormt mycket vilket varit mycket betydelsefullt.
Vi har haft en fast spelidé som alla accepterat, vi vill spela aggressivt med hård forechecking och mycket energi. Det har resulterat i mycket mål och vinster.

Och i helgen är det kval till högsta serien, Riksserien.
- Mycket inspirerande att spela mot Ormsta i ett dubbelmöte. Vi känner absolut att vi har en möjlighet att rubba dom. Och jämför man spelare för spelare så tycker jag att vi har minst lika bra trupp som dom.

Vad har du och säga om motståndet, Ormsta, har ni koll på laget?
- Det är ett lag som är rätt likt oss, ett ungt lag med många lovande spelare. Samtidigt har dom tappat deras bästa tjej till AIK under säsongen och ytterligare en viktig spelare är skadad. Ormsta kommer från Riksserien och är såklart vana med ett lite högre tempo men samtidigt har dom haft en riktigt tung säsong. Vi kommer med ett självförtroende i topp och för dom är det raka motsatsen.

Hur är känslan i truppen inför helgen?
- Väldigt positiv känsla i laget! Vi känner att vi har goda möjligheter att nå det nya målet som är spel i Riksserien till nästa säsong. Vi har haft mycket bra prat i truppen och under den senaste träningen var alla riktigt taggade inför uppgiften. Alla är införstådda i läget och att vi ska fortsätta spela vårt spel. De tjejer som inte kommer spela är minst lika peppade som de som kommer spela. Framför allt är alla riktigt stolta.
Jag är oerhört stolt över den resa vi gjort, oerhört stolt inför uppgiften vi står inför.
Tjejerna känner precis samma sak.

Ni har gjort en väldigt snabb resa, vad beror det på?
- Framför allt fick vi in erfarna tjejer från Västerhaninge som bidragit med kompetens och erfarenhet, dessa i mix med många unga tjejer från SSK:s led som kompletterats med bra spelare som vi fått till laget. Vi har haft en mycket bra lagmoral, en fast spelidé och riktigt bra lagspelare. Kort sagt så har dessa faktorer varit de avgörande för oss.

Vad har publiken att se fram mot till lördagens hemmamatch?
- Ett jäkla hårt jobb. Bra inställning och bra attityd. Tjejerna är oerhört inspirerade och ser fram mot matchen. Vi hoppas på att chocka Ormsta i hemmamatchen och få dem i gungning till returen.

Är det några spelare man ska hålla lite extra koll på?
- Det är många! Främst har vi tre riktigt bra kedjor men ska jag nämna några så ska man hålla koll på #19 Eva-Maria Verworner, vår lagkapten. Hon är en fantastiskt duktig spelare som bidrar med mycket. #7 Cecilia Libassi en mycket duktig back, #13 Minna Kinnunen som bidrar med mycket energi och ständigt hård checking, #17 Mikaela Wakander född -95 som är en duktig och mycket lovande back. Sedan måste jag även nämna vår målvakt, Lovisa Berndtsson. Hon har utvecklats mycket bra under året och har även fått hjälp av Stefan Lahde för att ta ytterligare steg. Lovisa är som en svamp som vill utvecklas mer och mer.

Bäst av två gäller, ni möter som sagt Ormsta i Axa Sports Center på lördag kl 12:00 och returen går i Vallentuna kl. 17:00 i Vallentuna. Vinner lagen varsin match så blir det alltså förlängning i bortamatchen.
- Stämmer bra.

Fri entré och samtidigt är biljettluckorna öppna för köp av plåtar till kvalserien – Vi hoppas givetvis på att ni får ett bra publikstöd på hemmaplan!
- Det vore riktigt kul och vi fick ett bra publikstöd på lördag. Jag tycker att tjejerna definitivt är värda det.

Lycka till i helgen!
- Tack!

Avslutningsvis, ladda gärna upp inför matchen med att titta på denna peppande video:
http://www.tik-f94.egentligen.nu/new_flare/Flare_manulito/sskdam.html

Text: Christer Kronblad