Rutinerad back klar för SSK

[2011-11-21] I och med backen Stefan Bemströms skadesituation förstärker SSK truppen med defensiv rutin. Med närmare 700 NHL-matcher på sitt CV stärker den defensiva backen Jason Strudwick upp SSK:s försvar säsongen ut.

Jason, född -75, spelade senast den förra säsongen över 40 matcher för Edmonton Oilers. Värvningen är gjord möjlig delvis tack vare välvilliga sponsorer och delvis insamlingen ”Fansens Lirare” men klubben vill samtidigt poängtera att sökandet efter en kvalitativ center fortsätter.

Headcoach Johan Strömwall kommenterar
- Jason är en perfekt spelartyp som kommer in med mycket erfarenhet. Han kommer hjälpa vårt unga lag med sin rutin och ledaregenskaper. Han tillför mycket storlek, attityd och erfarenhet och många av våra killar kommer kunna agera ”kaxigare” med honom bakom sig.

Sportchef Per Nygårds i en kommentar
- Vi känner en stor osäkerhet kring Stefan Bemströms status och kände rätt omgående att vi måste ersätta det vi förlorat. I och med att Stefan är skadad blir vi dessutom väldigt känsliga för eventuella ytterligare skador på backar. I Strudwick får vi en försvarsorienterad back som är stor, tuff och är erkänt bra på att försvara målet. Han har ett bra förstapass men det är helt klart försvarsspelet som är hans starkaste sida. Strudwick har en vinnarskalle och är av spelartypen som alltid ”kommer till jobbet”, hans stora rutin har varit till stor nytta i utvecklandet av unga spelare. Han är också känd för sin fantastiska personlighet både på och utanför is och det var bl.a. dessa samlade egenskaperna som gav honom sitt senaste kontrakt i Edmonton.

Vi hoppas att Jason är spelklar till onsdagens bortamatch mot Rögle

Strudwicks stats på Eliteprospects>>


Share |