SSK värvar center

[2012-04-26] Lagbygget SSK modell 2012/2013 fortsätter. Ytterligare en pusselbit är lagd i och med värvningen av centern Johan Andersson. Johan kommer närmast från Timrå men har kopplingar till SSK efter ha passerat genom föreningens juniorverksamhet. Kontraktet är på 1 år.

Sportchef Per Nygårds kommenterar
- Johan är en mycket spelskicklig center som har kapacitet att hitta bra lösningar på små ytor. Han är duktig i det viktiga powerplayspelet och är kreativ i anfallszonen där det är tätt med folk. Helt enkelt bra på att hitta lösningar. Han har egenskaper som det här laget inte hade i fjol. Sedan är han otroligt revanschsugen efter förra säsongen då han hade en del bekymmer med skador, men nu är han fit for fight! Vi ser fram emot att få tillbaka Johan till SSK och de andra -87/88-grabbarna!

Kommentar från Johan Andersson

- Det är verkligen jätteroligt. På något sätt känns det som att komma hem. Jag var ju där i fyra år och fick min hockeyutbildning i klubben så det känns jättekul.

Ja, du kom till SSK som J18-.spelare sedan har du varit iväg till en del andra klubbar
- Det stämmer. Först var jag i Hammarby och det slutade med konkurs. Sedan hade jag två bra år i Almtuna, efter det gick jag till AIK där jag hade ett roligt år. Nu den senaste säsongen hade jag en bedrövlig säsong i Timrå där jag var skadad hela säsongen mer eller mindre.

Kan du berätta mer om skadan
- Vi mötte Frölunda borta och en av deras spelare ramlade över min fot. Den skadan spolierade hela säsongen. Nu är foten helt 100% efter att jag opererat, den känns t.o.m. bättre än innan.

Så revanschsugen är en bra beskrivning på dig?
- Det kan man lugnt säga

Och nu tillbaka till SSK som sagt, du känner till ett par spelare i klubben
- Ja, jättemånga. Det gör det ännu roligare att komma tillbaka till SSK. Och sedan är jag väldigt god vän med Johan Jonsson från tiden i Almtuna, en mycket bra kille och en kanonvärvning av SSK.

Beskriv dig själv som spelare
- Det får bli en kort beskrivning. Jag är en klassisk center och älskar att vinna. Resten tar vi på is.


Share |