#14 är tillbaka!

[2012-07-30] Efter en säsong i Malmö Redhawks är SSK-profilen Robert Carlsson tillbaka i sin moderklubb. Robban har tidigare gjort 16 säsonger i SSK:s A-lag och spelat hela 729 matcher i föreningen.

Han har gjort sig känd som en spelare med hög lägstanivå och sitt fysiska spel. I ett ungt lag tillförs med andra ord gott om rutin i och med värvningen av den 34-åriga Södertäljesonen. Kontraktet är på 1+1 år.

Sportchef Per Nygårds kommenterar
- Det känns givetvis bra att vi får in en mycket rutinerad spelare som gjort över 700 matcher i SSK. Robban är mycket vältränad och motiverad och han har varit med och tagit upp SSK två gånger från Allsvenskan och nu siktar vi på en tredje gång.

Robert Carlsson i en kommentar
Välkommen tillbaka nummer 14!
- 14 på ryggen och S på bröstet, det är då man mår bra! Det känns självklart riktigt underbart att vara tillbaka i laget. Det har varit mitt mål hela tiden och jag är mycket glad över att det löste sig.

Om laget
- Jag tycker att vi har ett riktigt spännande lag med en stark stomme av Södertäljekillar som kommer göra allt för laget. Sedan har vi många unga killar som redan i fjol gjorde stora framsteg, jag är övertygad om att de kommer fortsätta utvecklas ytterligare i år.

Om sin roll
- Jag ska bidra med mitt spel och den rutin jag samlat på mig. Jag är nu äldst i laget och det har jag aldrig varit tidigare. För mig handlar det om att göra jobbet varje dag och köra stenhårt.


Share |