Grossa klar för fyra matcher!

[2012-11-14] Det har talats om det länge och lång tid såg det ut att inte kunna gå vägen – men nu är det klart. Nicklas Grossmann spelar fyra matcher för Södertälje Sportklubb med start på lördag då SSK möter Asplöven på hemmaplan.

Grossmann behöver ingen närmare presentation för Södertäljepubliken då han gjorde sin juniortid och första matcher som senior i klubben. Grossa har under sommaren och under det senaste uppehållet dessutom tränat med SSK:s A-lag.

Per Nygårds i en kommentar
- Det är oerhört stor glädje att Nicklas ansluter till oss. Bättre karaktärspelare är svår att hitta därav har Philadelphia förlängt hans avtal med fyra säsonger. Samtidigt visar han en otrolig goodwill och kärlek till den klubb han representerat som ung genom att helt bekosta denna sejouren ur egen ficka.

Nicklas är en oerhört stark defensiv back med härliga personliga ledaregenskaper som alltid har betydelse för sina lag. Med sin närvaro på isen är Nicklas en sådan spelare som motståndarna har koll på när han är på plan, han kan spela oerhört fysiskt men schyst.

Han har alla de egenskaper en kulturbärare har även i den högsta ligan i världen och det kommer vi som lag kunna ha med oss längre än dessa fyra matcher hans kontrakt gäller.

Nicklas Grossmann själv i en kommentar
- Det känns självklart riktigt kul att få spela i klubben som man är fostrad i! Jag är ordentligt spelsugen då jag inte spelat match sedan slutspelet med Flyers. Jag känner ju många i laget sedan tidigare och har tränat med de en del, så det känns som att man redan är en i gänget. Jag hoppas bidra med erfarenhet och ett stabilt defensivt spel.


Share |