Kanadensisk forward till SSK

[2013-08-06] Jason ”Jay” Gregoire, där har ni namnet på SSK:s senaste nyförvärv. Jason, eller Jay som han kallas, är född -89 i Winnipeg och beskrivs som en arbetsstark och målfarlig forward. Han har bland annat blivit tilldelad titeln ”Player of the year” i USHL samt vunnit dubbla NCAA-mästerskapstitlar för North Dakota-universitetet, ett av de mest välrenommerade universiteten hockeymässigt.

Jay har sedan universitetstiden likt backen Jake Marto tillhört Winnipegs Jets organisation och spelat för St. John's IceCaps i AHL, nu återförenas de i SSK.
Kontraktet är på ett år.

Kommentar från sportchef Per Nygårds
- Vi hade Jay högt upp på vår lista över spelare vi ville ha hit redan i våras så det är såklart jättebra att vi fått till detta nu. Jay är spelartypen som alla lag önskar sig. Han är duktig över hela banan både med och utan puck tack vare sitt höga spelintellekt. Jay är utmärkt i både boxplay och powerplay där han besitter både kyla och spelförståelse samt ett bra passningsspel. Något som alltid har stor betydelse är förmåga att göra många och viktiga mål, det är en egenskap vi känner att Jay har. Vi får en spelare som tack vare sin mångsidighet kan spela både forward och center och han kommer passa utmärkt i vår trupp säsongen 2013/2014.

Kommentar från Jay Gregoire
- Jag ser verkligen fram mot att spela i Sverige. Jag har hört mycket gott om landet och folket och vet att det är bra kvalitet på hockeyn. Nu ser jag fram mot att gå på is tillsammans med mina nya lagkamrater och spela inför SSK:s fans. Jag ser mig som en bra tvåvägsspelare som kan bidra offensivt. Jag är en hårt arbetande spelare som kommer till jobbet varje dag och jag föredrar ett rent och fysiskt spel. Trots mina offensiva egenskaper är boxplay faktiskt en av mina starkaste sidor. Jag hoppas kunna bidra såväl offensivt som defensivt för lagets framgång. Mitt mål är att hjälpa laget nå kvalificering för kvalserien för att där ta steget till SHL.

Stats på Jay Gregoire>>


Share |