Förlust borta mot Björklöven
Publicerad: 2023-11-03
Trots en stark inledning och avslutning räckte det inte mot tabelltvåan Björklöven.

Matchens första mål var en delikatess ut i fingerspetsarna. Skolboksexempel på klapp klapp-spel när Videll spelar fram till Filiph Engsund som kan trycka dit matchens första mål. Det går undan redan från start och Claes Endre i målet får göra ett gäng viktiga räddningar tidigt i matchen. Men hemmalaget har en fruktad offensiv och ska innan perioden slut både kvittera och ta ledningen även om matchbilden är jämn.

Efter en jämn första kan hemmalaget i mittenakten ta över mer och mer och när det bjuds på powerplay så sitter även 3-1. Innan perioden är färdigspelad är siffrorna 4-1 fördel hemmalaget.

Drygt tre minuter in i tredje perioden håller sig Jacob Bjerselius framme och kan trycka in en reduceringspuck till 4-2, helt plötsligt match igen. Men lyckan blir kortvarig efter att Myles Powell ett par minuter senare kan utöka till 5-2. Men ge upp, det gör vi inte. Firma Videll/Engsund hade mer i sig och med halva perioden kvar gör man 5-3. Trots en rejäl slutforcering kommer vi inte närmare än så och det är hemmalaget som kan bärga alla tre poängen för kvällen.

Vi laddar om och på söndag gästar Östersund oss hemma i Scaniarinken kl. 18:00, du säkrar din plats här.

Björklöven–SSK 5–3 (2–1, 2–0, 1–2)

Första perioden: 0–1 (03.50) Filiph Engsund (Linus Videll, Daniel Norbe), 1–1 (08.07) Nick Schilkey (Mattias Nörstebö, Fredric Weigel), 2–1 (14.52) Maxime Fortier (Myles Powell).

Andra perioden: 3–1 (07.21) Nick Schilkey (Alexander Wiklund, Myles Powell), spel fem mot fyra, 4–1 (17.43) Malte Sjögren (Maxime Fortier, Mattias Nörstebö).

Tredje perioden: 4–2 (03:50) Jacob Bjerselius (Olli Vainio), 5–2 (05:57) Myles Powell, 5–3 (09:33) Filiph Engsund (Linus Videll, Henrik Malmström)

Skott: 27–33 (14–11, 12–6, 1–16).

Utvisningar, Björklöven: 4 x 2 min. SSK: 3 x 2 min.