Svenska Spel
Start

Nedsläpp: SSK-Kristianstad

Publicerad: 2017-04-07 10:31

I kvalets sjunde omgång möter SSK ett Kristianstad som ligger på en andra plats i serien med en poäng före SSK. Det är upplagt för en riktigt spännande match och SSK bjuder grundskolebarn på fri entré på sittplats (förbokning krävs, senast fredag kl. 23.59).

Mats, det blev en poäng mot Västerås i onsdags, hur ser du på matchen i efterhand?
- Vi är inte riktigt med i starten, samtidigt gör Västerås det bra just där. Vi arbetar oss in på ett bra sätt och det blir en rätt jämn kväll. Vi får definitivt lägen att vinna matchen, och då tänker jag inte bara på det fem minuter långa spelet i powerplay. Vi har en del vassa målchanser men vi kunde inte tillvarata dem.

Just den där femminutaren, var det det skarpa läget som gjorde sig påmint?
- Vi har ju gott självförtroende i de formationer vi spelar där, speciellt efter vår senaste match mot Visby men det var nog så att det skarpa läget gjorde sig lite påmint och saker blev väldigt mycket långsammare istället för tvärtom. Vi har lärt oss den läxan nu.

Känslan direkt efter match?
- Surt som sjutton. Men när Kristianstad sedan tappar sin match och vi vet att vi har dem på lördag, då blir man omedelbart på igen och får en härlig känsla av möjlighet till revansch.

Henke Nyberg var tillbaka efter lång skadefrånvaro, inga bakslag där?
- Nej, inga bakslag. Det är lätt att glömma bort att man efter sex veckors frånvaro behöver sin tid och med tanke på det kommer Henke ha en helt annan känsla på lördag jämfört med onsdag. Han har en väldigt stor vilja i sig.

Och nu möter vi som sagt Kristianstad vars andraplats vi jagar. Dina tankar kring motståndet?
- De har en bredd i sitt lag, en jämn slagstyrka och det visar sig också på antal målskyttar de haft i kvalet. Det blir en underbar utmaning för oss.

Älska utmaningen med andra ord.
- Absolut. Borta mot Västerås kändes som hemmaplan, det var helt sagolikt. Men nu får vi ”riktig” hemmaplan och möjlighet till att verkligen prestera. Nu rustar vi för en underbar match som har alla förutsättningar till att innehålla allt man kan önska sig!

När man tittat på träningarna har man kunnat konstatera att Sebastian Höglund tagit stora kliv den senaste tiden, hur ser du på hans status?
- Höglund är otroligt målmedveten och han är ett bra exempel på hur mycket man kan påverka med hög ambition, han ligger väldigt nära gränsen i hur mycket han får och kan utmana sig själv. Det har gått jättebra men vi måste också få ett medicinskt klartecken, men målet är väl att han ska kunna spela i nästa vecka.

Blir det några förändringar i laget till i morgon?
- Det handlar om någon marginell sak i sådana fall.

Då tillönskas stort lycka till och en fin publiksiffra!
- Tack, ja det vore verkligen kul!

SSK-Kristianstad lördag 8 april kl. 16.00
Familjespecial – Fri entré för grundskolebarn på sittplats (förbokning krävs). Familjeerbjudandet bokas endast via denna länk och senast kl. 23.59 fredag kväll: http://biljetter.sodertaljesk.se/kvalseriebarn

Ordinarie biljetter bokas i sedvanlig ordning via Ticketmaster, klicka på bild nedan. Biljettförsäljning i arenan inleds kl. 14.30.

 
Christer Kronblad
Södertälje SK
christer.kronblad@sodertaljesk.se
 

Copyright © 1902-2017 Södertälje Sportklubb

Telefon: 08-554 206 50

Fax: 08-550 120 25

Box 26

151 21 Södertälje

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB