Nedsläpp: SSK-Kristianstad

7 april 2017 10:31

I kvalets sjunde omgång möter SSK ett Kristianstad som ligger på en andra plats i serien med en poäng före SSK. Det är upplagt för en riktigt spännande match och SSK bjuder grundskolebarn på fri entré på sittplats (förbokning krävs, senast fredag kl. 23.59).


Mats, det blev en poäng mot Västerås i onsdags, hur ser du på matchen i efterhand?
- Vi är inte riktigt med i starten, samtidigt gör Västerås det bra just där. Vi arbetar oss in på ett bra sätt och det blir en rätt jämn kväll. Vi får definitivt lägen att vinna matchen, och då tänker jag inte bara på det fem minuter långa spelet i powerplay. Vi har en del vassa målchanser men vi kunde inte tillvarata dem.

Just den där femminutaren, var det det skarpa läget som gjorde sig påmint?
- Vi har ju gott självförtroende i de formationer vi spelar där, speciellt efter vår senaste match mot Visby men det var nog så att det skarpa läget gjorde sig lite påmint och saker blev väldigt mycket långsammare istället för tvärtom. Vi har lärt oss den läxan nu.

Känslan direkt efter match?
- Surt som sjutton. Men när Kristianstad sedan tappar sin match och vi vet att vi har dem på lördag, då blir man omedelbart på igen och får en härlig känsla av möjlighet till revansch.

Henke Nyberg var tillbaka efter lång skadefrånvaro, inga bakslag där?
- Nej, inga bakslag. Det är lätt att glömma bort att man efter sex veckors frånvaro behöver sin tid och med tanke på det kommer Henke ha en helt annan känsla på lördag jämfört med onsdag. Han har en väldigt stor vilja i sig.

Och nu möter vi som sagt Kristianstad vars andraplats vi jagar. Dina tankar kring motståndet?
- De har en bredd i sitt lag, en jämn slagstyrka och det visar sig också på antal målskyttar de haft i kvalet. Det blir en underbar utmaning för oss.

Älska utmaningen med andra ord.
- Absolut. Borta mot Västerås kändes som hemmaplan, det var helt sagolikt. Men nu får vi ”riktig” hemmaplan och möjlighet till att verkligen prestera. Nu rustar vi för en underbar match som har alla förutsättningar till att innehålla allt man kan önska sig!