SSK kämpade sig till en poäng inför storpublik - "Helt magiskt"

1 november 2017 21:16

5 753 på läktaren fick se en tät drabbning mellan SSK och Leksand på onsdagskvällen. Och storpubliken fick se en rafflande avslutning där Leksand dock drog det längsta strået i straffavgörandet.


Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!

Sittplatserna var slut en timme innan nedsläpp och stämningen var minst sagt hög i Templet vid nedsläpp.

– Det är helt magiskt! Det är alltid skönt när fansen ställer upp och stöttar oss. Förhoppningsvis kommer de fler matcher. Det har varit drag hela året. Så det är kul säger Henrik Nyberg.

SSK-spelarna såg inledningsvis ut att vara tagna av stundens allvar inför storpubliken och Leksand var laget som hade mest puck skapade mest chanser första halvan av perioden. Leksand fick också chansen i powerplay efter 11 minuter. SSK lyckades dock reda ut situationen.

SSK kämpade sig dock in i matchen och med fyra minuter kvar vaskade man även fram ett powerplay då Henrik Nyberg skrinnade förbi en Leksandsback på kanten, bröt in framför mål och blev neddragen.

SSK lyckades trots tryck med en man mer inte få in pucken. Närmast var Christopher Bengtsson som lyckades ta i så klubban gick av när han skulle raka in pucken vid bortre stolpen.

Innan powerplayet var slut blev dessutom Victor Andersson utvisad för charging. Ett beslut som hemmapubliken inte höll med om. Och inte blev de på bättre humör när pigge Henrik Nyberg sekunderna senare återigen skrinnade sig fri och blev fälld av en Leksandsback – utan åtgärd från domaren.

– Jag orkar inte inte ens kommentera det. Det borde varit straff. Yes, sade en märkbart besviken Nyberg om situationen efter matchen.

I andra perioden fortsatte utvisningarna hagla tätt. Men första målet skulle komma i spel fem mot fem. Efter 9.06 spelat sköt Leksandsbacken Olle Alsing iväg en handledare från blå, som Isac Skedung styrde in bakom en ställd Sörensen.

Strax därpå fick SSK ett gyllene läge att kvittera när Fredric Weigel tacklades fult i ryggen. Inte heller det läget lyckades man dock utnyttja trots bra spel.

– Vi hade ju många PP:n under de hela matchen. Det känns surt att vi inte kan hänga dit den. Jag vet inte vad det beror, på säger Lucas Carlsson.

I tredje lyfte SSK upp spelet och skapade flera bra lägen i början av perioden. Efter åtta minuter fick man återigen chansen i powerplay efter att Spångberg fått en klubba i ansiktet.

Och i slutsekunderna av det numerära överläget lyckades Christopher Bengtsson slå in en retur som letade sig över mållinjen. Eller? Domaren begärde videogranskning och dömde till slut mål. Varpå Scaniarinken exploderade.

SSK tog därefter över spelet och skapade flera bra lägen för att ta ledningen. Med två minuter kvar åkte dessutom Leksands Fredrik Lindgren ut för interference.

Man lyckades dock inte få ordning på spelet i powerplay och matchen gick till övertid. En övertid som blev mållös trots många fina SSK-lägen. Straffar fick avgöra och där drog Leksand det längsta strået när Alex Friesen satte sin straff.

– De är bra, de är skickliga och spelar med hög fart. Men vi fick in en puck där och sen tycker jag vi hade några lägen att göra 2-1. Men ja. Nu gick det till förlängning och de fick extrapoängen. Det är klart man är besviken. Man vill ju allltid ha bonuspoängen men nu var det Leksand som fick den. Bara att ta nya tag på fredag, säger Lucas Carlsson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Lucas Carlsson här!

SSK kämpade dock till sig ännu en viktig poäng och har nu tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna.

– Det är jävligt kul. Det är länge sedan vi vunnit så många matcher. Så det är skönt, säger Carlsson.

SSK möter nu Tingsryd borta på fredag och nästa hemmamatch är på måndag då Björklöven kommer på besök. Dags för ännu ett klassikermöte i Scaniarinken.

Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!

MATCHFAKTA:

SSK-Leksand: 1-2

Målskyttar: 0-1 Isac Skedung (Olle Alsing) 1-1 Christopher Bengtsson (Flodqvist, Weigel) 1-2 Alex Friesen GWG.

Skottstatistik: 26-20

Utvisningar: 12-18

Publik: 5 753

SSK-TV: 6-3 och publikfest - kolla in målet från SSK-Karlskoga här!

SSK-TV: Bengtsson om toppformen: "En enorm spelglädje"

SE ÄVEN: SSK besegrade BIK i publikfesten: "Kul att det kom så mycket folk"

KRÖNIKA: En känsla av längtan - dags för #FyllTemplet

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

SE ÄVEN: Comebackspelarna ordnade ny seger - "Bra krigarinsats"

SE ÄVEN: SSK tog andra raka - seger på övertid mot IKO

SE ÄVEN: SSK anställer ny huvudtränare - Ulf Lundberg klar för tre år

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!