Svenska Spel
Start

Back och målvakt klara!

Publicerad: 2017-05-06 09:06

George Sörensen, ung dansk landslagsmålvakt, och Jonas Liwing, en mycket rutinerad back. Där har ni SSKs senaste tillskott till lagbygget. 

En av Danmarks mer lovande målvakter, George Sörensen född -95, är klar för spel i SSK. Sörensen har genom hela juniortiden representerat Danmark i landslagssammanhang och ingår också i den trupp som just nu spelar i VM. Under den gångna säsongen vaktade den unge dansken målet i Almtuna och har nu skrivit på för ett 1+1-årsavtal med Södertälje Sportklubb.

SSK fyller även på med ytterligare rutin på backsidan och har idag gjort klart med Jonas Liwing för spel i klubben. Den offensive 34-åringen har med sig stor rutin från spel i såväl HockeyAllsvenskan som SHL och internationella ligor i bagaget. Kontraktet med Liwing är på två år.

Mats Waltin kommenterar värvningen av Sörensen
- George är en målvakt som sitter inne med en väldig skicklighet och bra spelförståelse, han har bra rörlighet och är explosiv med ett attackerande spel mot pucken. Till den mixen tillkommer ett väldigt lugn i sitt spel. Han har visat att han verkligen är något att räkna med för framtiden och har gjort väldigt bra prestationer på den internationella scenen. Det känns otroligt härligt att vi får in en målvakt som tillsammans med Sahlin ska bilda det där målvaktsparet man ofta är väldigt beroende av när man ska framåt och uppåt, då krävs det också att man över tid har ett målvaktspar som peppar och konkurrerar med varandra. Med dessa två personligheter vet jag att de bästa förutsättningarna för detta finns.

George Sörensen i en kommentar
- Jag ser verkligen fram mot att spela för en så traditionsrik klubb som SSK, det känns riktigt bra. Jag ser mig själv som en riktigt glad kille som alltid jobbar hårt för att hjälpa laget att vinna matcher. Alexander Sahlin är en riktigt bra målvakt och jag ser fram mot att tävla med honom och tillsammans göra det bästa för laget varje dag.

Mats Waltin kommenterar kontraktet med Jonas Liwing
- I Jonas får vi in ytterligare en rutinerad back som står för trygghet och stabilitet i en bra mix att delta i det konstruktiva spelet tillsammans med det defensiva. Hans huvudsignum är just det konstruktiva samtidigt som han utstrålar ett lugn och stabilitet i spelet, den spelartypen blir väldigt viktig för oss tillsammans med den övriga backbesättningen.

Jonas Liwing kommenterar
- Det känns superkul att vara här! Efter samtal med båda Mats känns det som att Södertälje är en klubb som har fina ambitioner inför nästa säsong och det ska bli en kul utmaning att vara med på det. Till laget vill jag bidra med offensiva kvaliteter men också med rutin och trygghet, jag har spelat på alla möjliga nivåer och kan stå för lugn i situationer där det behövs.

 
Christer Kronblad
Södertälje SK
christer.kronblad@sodertaljesk.se
 

Copyright © 1902-2017 Södertälje Sportklubb

Telefon: 08-554 206 50

Fax: 08-550 120 25

Box 26

151 21 Södertälje

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB