SSK föll mot Oskarshamn – "Det känns surt"

10 januari 2018 21:08

SSK gjorde en svag första period och fick sedan jaga resten av matchen. Trots att man spelade upp sig och tog ut Sörensen i en sista forcering på slutet föll laget hemma mot Oskarshamn på onsdagskvällen.


Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!

SSK kom på grund av skador och sjukdom till spel med de tre J20-spelarna Lucas Byhlin, Jesper Lindén och Carl Skärström i truppen. SSK startade piggt första bytena men drabbades därefter av ett boxplay efter knappa tre minuter när Marcus Bohman visades ut för hakning.

SSK redde ut boxplay men därefter tog IKO över spelet och kunde efter 8.09 göra 0-1 genom finländaren Mikael Kuronen som sköt ett skott som gick mellan benen på en till synes skymd Sörensen.

SSK skulle dock kvittera när man fick chansen i Powerplay. Thomas Valkvae Olsen sköt ett lågt skott från blå som Sebastian Höglund styrde in.

– Thomas skjuter ett passningsskott på min klubba och jag har bara bladet i isen och försöker styra in den och så går den in. Det är klart det är kul att få göra mål men det är en klen tröst, säger Sebastian Höglund om säsongens första mål.

Trög första period av SSK

Innan perioden var slut hann dock IK Oskarshamn ta ledningen igen. Även detta mål i powerplay efter att Blomstrand åkt ut för en hakning. Underläge i paus alltså och ingen vidare period av SSK.

– Jag tycker inte vi kommer ut alls i första som vi pratat om att vi ska göra. Det är svårt att svara på varför men vi får analysera det, säger Sebastian Höglund.

Och om första perioden var dålig började andra lika illa. Efter bara 49 sekunder gjorde IKO 1-3 när Björn Karlsson sköt ett inte alltför hårt skott utifrån som letade sig in i krysset bakom Sörensen.

SSK fick därefter jobba sig in i matchen igen.

När laget fick chansen i PP efter halva perioden kom dock reducering. Målkungen Thomas Valkvae Olsen fick läget och satte bestämt 2-3 med ett slagskott. Norrmannens 19:e mål för säsongen.

SSK jagade kvittering

I tredje perioden låg SSK på frenetiskt långa stunder och jagade kvittering. I slutminuten tog man även ut Sörensen och satsade på sex utespelare men kom aldrig riktigt nära.

– Det känns surt. Jag tycker vi kommer tillbaks lite någonstans i andra och focerar lite i tredje men det räcker inte. Vi skapar en del lägen men samtidigt måste vi komma in mer på mål. Jag tycker Oskarshamn vinner andrapuckarna i stort sett hela matchen, säger Sebastian Höglund som trots den sura förlusten inte deppar ihop utan i stället i sann SSK-anda knyter näven och tar nya tag.

– Det är träning i morgon igen. Bara upp på hästryggen igen.

Nästa uppgift för laget blir Vita Hästen i Norrköping på fredag. Därefter väntar ny hemmamatch i Scaniarinken nästa onsdag då Västervik kommer på besök.

Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!

MATCHFAKTA:

SSK-IK Oskarshamn: 3-2 (1-2, 1-1, 0-0)

Målskyttar: 0-1 Mikael Kuronen (Ågren), 1-1 Sebastian Höglund (Valkvae Olsen, Bengtsson), 1-2 Karl Johansson (Piispanen, Johansson) 1-3 Björn Karlsson (Engström, Söderqvist), 2-3 Thomas Valkvae Olsen (Weigel, Bengtsson)

Skottstatistik: 22-23

Utvisningsminuter: 6-8

Publik: 2318

Fler artiklar:

SSK-TV: Här avgör TVO mot Björklöven

SE ÄVEN: SSK nollade Modo borta - TVO toppar skytteligan

SE ÄVEN: Johansson inför Modo - "går in med positiva bilder"

SE ÄVEN: Blomstrand efter debuten - "Fantastisk potential i laget"

SE ÄVEN: Tre poäng i Templet - SSK besegrade serieledarna "Ren glädje"

SE ÄVEN: SSK lånar in SHL-målvakt - Kruse ansluter hela januari

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!