Välkommen till matchen - här är allt inför SSK-AIK!

18 augusti 2017 17:38

Snart dags att släppa pucken i träningsmatchen mellan SSK och AIK. Här hittar ni laguppställningar och videointervjuer av SSK-TV. Vem är till exempel J20-talangen Albin Sethson?


I gästande AIK återfinns fjolårets skyttekung Anton Holm samt backen Erik Ullman som också han spelade i SSK förra säsongen. Även Jesper Frödén och Andreas Hjelm är bekanta för SSK-publiken.

Se SSK-TV:s förhandsintervju med Mats Waltin här!

Det är dessutom ett AIK i medvind som kommer på besök. Laget vann förra helgen sin försäsongspremiär mot SHL-laget Örebro med 4-2. Alltså en bra värdemätare för SSK. Något som Mats Waltin gillar.

– Känns jättebra. Spännande att få möta en allsvensk konkurrent, nu har vi ju i princip mött ett transatlantiskt lag där borta i England. Nu är vi tillbaka i det allsvenska spelet och det ser vi fram emot, säger han.

Ni möter AIK två gånger på försäsongen, och sedan även ganska tidigt i serien. Vad är det man vill få koll på hos motståndet?

– Dels är det ju en del individuella spelare som vi vill ha koll på, men annars är det ju mycket med spelidén, att vi sätter den undan för undan. Både det defensiva spelet och det offensiva spelet, så det finns ju en del ingridienser som vi jobbar med och som man vill se en positiv utveckling undan för undan med. Därför ser jag fram mot den här matchen väldigt mycket, vi har ju varit igång ett tag och vill få en del svar.

Och det är ju ett bra motstånd. AIK är väl ett tippat topplag?

– Absolut. AIK är ett jättebra lag. Det blir en bra värdemätare för oss.

I de tuffa matcherna i England fick tränarna ett facit på att laget klarar att stå upp när det blåser och att det finns en mental tuffhet i laget. Nu vill Mats Waltin ha andra svar på isen.

– Framförallt vill vi bygga vidare på defensiven. Vi vill ju försöka vinna tillbaka pucken så fort som möjligt och då börjar ju allt med defensiven. Men sen också att vi vågar vara ett attackerande och aggresivt lag över hela banan. Min förhoppning är att vi ska visa det i morgon.

Juniorer får chansen

På grund av flertalet skador och sjukdomar kommer tre juniorer få chansen att visa upp sig. Backen Lukas Carlsson, som även var med till Sheffield, kommer spela från start och dessutom finns 19-årige Jesper Wikström med som back up på backsidan.

– Wikström börjar som reserv, säger Mats Waltin som även har bestämt sig vilken målvakt som startar.

George Sörensen kommer börja i mål.

En annan junior som får chansen är J20-nyförvärvet från Frölunda Albin Sethson.

– Det är en intelligent, smart spelare med bra fart. Väldigt allround och välskolad, säger SSK:s junioransvarige Stefan Gustafsson.

Kolla in SSK-TV:s förhandsintervju med Albin Sethson här!

Hoppas på mycket publik

Det är alltså länsderby mot AIK och pucken släpps kl 19.00 i Scaniarinken i morgon kväll. Och både laget och tränarna hoppas på mycket folk på läktarna.

– De har ju varit otroligt stöttande tidigare så vi hoppas verkligen att de tar sig ner till arenan en fredagkväll och ser oss göra en bra match mot AIK. Det skulle vara jätteroligt, avslutar Mats Waltin.

Biljettinformation - köp din biljett här!

Webbsändning - kan du inte se matchen live streamas den här!

Läget i laget

Jonas Liwing (Ljumskskadad) och Lucas Carlsson (höftopererad) rehabtränar fortfarande men båda har gått på is. Sebastian Manberg är också fortsatt borta efter en smäll på underkroppen på en träning förra veckan. Dessutom är Nicklas Heinerö sjuk och även backen Stefan Johansson missar matchen pga privata skäl.

SSK:s trupp

Målvakter: 31 George Sörensen, 50 Alexander Sahlin.

Backar: 6 Sebastian Owuya, 27 Jacob Spångberg, 37 Marcus Bohman, 44 Nicklas Grossmann, 53 Petter Hansson , 82 Lukas Carlsson, 49 Jesper Wikström.

Forwards: 9 Victor Andersson, 15 Sebastian Höglund, 22 Fredric Weigel, 24 Hampus Olsson, 25 Christopher Bengtsson, 33 Måns Lindbäck, 39 Markus Persson, 45 Thom Flodqvist, 51 Stefan Gråhns, 62 Henrik Nyberg, 93 Thomas Valkvä-Olsen, 61 Albin Sethson.

Säkra din plats i Scaniarinken - boka ditt säsongskort

AIK:s trupp

Målvakter: 31. Linus Lundin, 35. Erik Källgren

Backar: 3. Albin Johansson, 4. Luvig Claesson, 7. Filip Windlert, 17. Simon Fernholm, 18. Andreas Hjelm, 70. Erik Ullman, 77. Erin Norin

Forwards: 10. Albin Ivarsson Hamberg, 12. Max Lindholm, 13 Henrik Marklund, 14. Oliver Ödman-Hadzinikolic, 15. Robin Axbom, 16. Jonas Almtorp, 19 Eric Castonguay, 20, Anton Holm, 21. Christian Sandberg, 23. Viktor Ekarv, 26. Jens Jakobs, 28 Jesper Fröden, 51. Emil Lundberg, 74. Joakim Thelin, 98. Nils Höglander