Välkomna till match! Han kan göra seniordebut i kväll - "Skulle vara magiskt"

6 november 2017 17:30

Karlskoga och Leksand har varit publikfester. Nu är det dags för ännu ett klassikermöte i Scaniarinken i form av SSK-Björklöven.


[Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!](https://www.ticketmaster.se/event/ssk-if-bjorkloven-biljetter/474981)
SSK tog i fredags tredje raka bortasegern när man slog Tingsryd med 5-2, och laget har nu tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna. Efter publikfesterna mot Karlskoga och Leksand väntar nu ett nytt klassikermöte på måndagen när Björklöven kommer på besök hemma i Scaniarinken.

Matcherna kommer tätt nu men SSK har tränat både lördag och söndag och haft genomgångar inför måndagens match.

– Vi är ordentligt förberedda, säger forwarden Henrik Nyberg.

Björklöven inledde serien starkt men har tappat fart på slutet och parkerar i nuläget på nionde plats strax före SSK i tabellen. Det skiljer dock bara två poäng vilket innebär att SSK kan klättra förbi Löven vid seger.

SSK har dessutom revansch att utkräva. I bortamötet i tredje omgången avgick Löven med segern via 4-1 efter att man vänt och dragit ifrån i tredje perioden.

– Jag har för mig att det var ganska jämnt däruppe och sedan gjorde de tre mål i slutperioden och drog ifrån. Men nu är vi i bättre form och de har väl gått lite knackigt på slutet så jag tycker vi har bra slagläge, säger Henrik Nyberg.

SSK har tidigare haft lite problem med målskyttet och även med powerplay-spelet. Den senaste tiden har målen dock trillat in och i fredags gjorde man dessutom hela fyra mål i spel med en man mer.

– Vi fick väldigt bra utdelning där. Riktigt kul att se. Weigel har också kommit igång ordentligt, säger Henrik Nyberg som själv gjorde sitt första mål för säsongen i Tingsryd – framspelad av just Fredric Weigel.

– Jag fick en liten macka där i mitten, så det var bara att sätta dit den. Det var skönt. Jag har ju haft en del lägen som jag bränt sista tiden, så det var skönt att det lossnade till slut.

Preliminärt ser det ut som SSK fortsätter med ungefär samma lag som i segermatchen i Tingsryd i fredags. J20:s målkung Jesper Lindén som även var med till Tingsryd finns återigen med som trettonde forward.

Lindén fick efter matchen mot Tingsryd åka ner till Malmö och vara med J20 att ta en ny bortaskalp.

– Det blev lite hektiskt. Direkttåg ner till Malmö och så var det match igen, säger 19-åringen som dessutom gjorde två mål i matchen.

– Ja, det var plus. Kul att vinna också.

Hur skulle det vara att göra debut och få speltid här hemma i Scaniarinken?

– Det skulle vara ganska magiskt, riktigt riktigt roligt. I tingsryd var det mesta jag hade haft på läktarna, så gå in här med hemmafansen på läktarna skulle vara skitkul!

Kolla in SSK-TV:s intervju med Jesper Lindén här: "Avståndet mellan J20 och a-laget minskar mer och mer".

Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!

KRÖNIKA: SSK är på gång - nu siktar vi uppåt!

NEDSLÄPP:

VAD: SSK-Björklöven, omgång 16 hockeyallsvenskan 2017/2018

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Måndag 6 november 19.00

HÅLLL KOLL PÅ: Fredric Weigel som kommit igång ordentligt och noterades för tre assist i Tingsryd och har nu gått upp i ledning i interna poängligan. Hur många poäng blir det för passningsgeniet mot Löven?

PRELIMINÄR LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

George Sörensen

(Lukas Klarström)

Backar:

Nicklas Grossmann - Marcus Bohman

Jacob Spångberg - Stefan Johansson

Henrik Malmström - Jonas Liwing

(Petter Hansson)

Forwards:

Nicklas Heinerö - Lucas Carlsson - Victor Andersson

Chrsistopher Bengtsson - Fredric Weigel - Henrik Nyberg

Thom Flodqivst - Stefan Gråhns - Thomas Valkvae Olsen

Albin Sethsson - Måns Lindbäck - Hampus Olsson

(Jesper Lindén)