SSK-TV: Grossmann efter TAIF-förlusten: "Mycket hockey kvar"

23 september 2017 20:03

SSK hade det mesta av spelet. Men Tingsryd backade hem, försvarade sig bra – och hade en storspelande målvakt i Niklas Rubin. Hemmapremiären slutade i förlust med 4-1.


Kolla in SSK-TV:s intevju med Nicklas Grossmann här!

SSK inledde piggt och skapade en hel del chanser i början på den första perioden. Hemmalaget hade spelövertaget medan Tingsryd backade hem och satsade på kontringar. Framförallt var det lagkaptenen Nicklas Grossmann som var het och var framme och hotade i offensiv zon flera gånger om. Varken han eller någon annan SSK-spelare lyckades dock överlista för kvällen duktige Niklas Rubin i TAIF-målet.

– Vi hänger inte dit den. Vi har mycket skott men vi tar inte riktigt bort målvaktens ögon, han ser mycket puckar och det blir lite enkla räddningar för han. Det är absolut något som måste bli bättre. Men det är bra att vi skapar lägen, det är bara att trycka dit puckarna också, säger Nicklas Grossmann.

I stället var det Tingsryd som skulle göra målet i första perioden. Först vispade Niklas Enberg in 1-0 mellan benen på George Sörensen och några minuter senare gjorde Hannes Johansson 2-0 på en kontring. 0-2 var också ställningen i första periodpaus trots att SSK vann skotten med 14-9.

– Det är så i hockey. Det går i momentum och det gäller att vara stark som grupp där. Jobba på med det som fungerar och inte börja ändra bara för att vi inte gör mål. Men som jag säger, det gäller att hänga dit puckarna också, det är viktigt, säger Grossmann.

SSK inledde andra perioden med ett powerplay där Nicklas Heinerö var nära att reducera men stolpen var i vägen. Hemmalaget fortsatt ligga på medan Tingsryd fortsatt ligga lågt med laget och satsa på kontring. När sedan TAIF fick chansen i Powerplay lyckades man även göra 3-0 genom Mikael Frycklund som trädde in pucken bakom en liggande Sörensen samtidigt som SSK blev fulltaligt.

SSK hade därefter en bra period och skapade flertalet chanser men visade upp en ineffektivitet utan dess like och fick inte in pucken. I stället skulle Tingsryd hinna göra 4-0 innan periodvilan.

Stefan Johansson kastade sig för att bryta ett friläge men tappade samtidigt klubban. Domaren bedömde det som avsiktligt och blåste straffslag för TAIF. Ett straffslag som utnyttjade skarpt av Filip Owesson som snärtade in pucken ribba in bakom Sörensen.

I tredje lossnade målskyttet slutligen för SSK. Och det var hemvändande veteranen Stefan Gråhns som efter flera lägen vid högerstolpen lyckades trycka in pucken i spel med en man mer.

SSK fortsatte jaga och skapa lägen men Niklas Rubin i TAIF-målet, som även blev utsedd till matchens lirare, var omutlig.

I slutminuterna fick man även chansen i spel 5 mot 3 men även där blev man mållösa.

– Det finns mycket bra sekvenser i matchen, och det får vi ta med oss. Sedan är det saker vi måste städa upp. Det är detaljer här och där. Men jag tycker ändå att vi står upp bra i tredje, att det är bra go i grabbarna och det är ingen som ger upp, säger Grossmann.

Nästa uppgift för SSK blir Björlöven borta på onsdag nästa vecka.

– Vi får ta med oss det bra och ordna upp det dåliga. Det är fortfarande mycket hockey kvar och det är så vi måste se på det. Det finns mycket bra som vi sak ta med oss, och det är så vi får se på det, avslutar Grossmann.

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!