KRÖNIKA: Wow, vilken vändning – nu fyller vi Templet!

26 oktober 2017 11:20

SSK var uträknade. Tavlan visade 4-1 och nio minuter kvar att spela. Pantern hade redan kvitterat ut de tre poängen och var på väg ut till duschen. Segerfalafeln var redan beställt.


Men SSK:are ger aldrig upp. Laget bestämde för att knyta näven och nya SSK tuggade igång maskinen.

4-2. 4-3. 4-4. 4-5. Pang! Pang! Pang Pang!

Och plötsligt var det SSK som kunde åka hem från Malmö med en straffseger på kontot. Falafelfesten blev inställd och SSK kan i stället se fram emot Tälje kebab-baluns i Templet på fredagskvällen.

Lika uträknade som laget var innan mirakelvändningen i Malmö, lika uträknade var laget efter sex raka förluster i början av serien. Men en SSK:are ger aldrig upp.

Sedan dess har laget vunnit fem av sex matcher och visar upp en moral och kampvilja utan dess like. Laget har bestämt sig. Laget ska framåt och uppåt. Laget har valt vinnarvägen.

I och med segern mot Pantern lämnade SSK över sistaplatsen till Troja. På andra sidan kvalstrecket väntar nu Karlskoga som samlat in en poäng mer. I morgon kväll möts dessa två lag på isen och SSK har chansen att klättra ännu ett snäpp och ta sig över kvalstrecket. Med kraftfullt stöd från läktaren är förutsättningarna för detta ännu bättre.

I segermatchen mot Västervik förra veckan var bara 2100 personer på plats i Scaniarinken. Efter den matchen fick jag mejl från en besviken supporter som kallade siffran ”ovärdig”. Jag kan bara instämma. Den är ovärdig laget, den är ovärdig denna fantastiska hockeyarena och den är ovärdig Södertälje som hockeystad.

Därför drog vi igång kampanjen #FyllTemplet, med det vågade och kaxiga målet fullsatt i fredagens match SSK-Karlskoga. Det lär det nog inte bli, även om biljettförsäljnignen tickat på ordentligt de senaste dagarna. Och det är det egentligen ingen som trott från början heller. Men jag har betonat vikten av att våga och vikten av att sikta högt och tro på det man gör.

Det viktiga med #FyllTemplet är att locka betydligt fler än vanligt till hallen, att SSK-familjen knyter sin kollektiva näve och skapar en hockeyupplevelse som ger ringar på vattnet och får fler Södertäljebor att vilja gå på hockey i Scaniarinken framöver.

Och en publikfest lär det bli. Biljettförsäljningen har som sagt tickat på ordentligt de senaste dagarna. Och mirakelvändningen i Malmö har gett eko och lär göra sitt. Laget har gjort sitt, nu är det upp till oss.

Tillsammans manifesterar vi hockeyns och SSK:s betydelse i Södertälje i morgon. Tillsammans bär vi laget mot seger. Tillsammans bär vi laget uppåt i tabellen. Och tillsammans bär vi klubben mot en ljusare framtid.

Oavsett vad publiksiffran slutar på – i morgon fyller vi Templet!

Fredrik Gustavell

SE ÄVEN: Kolla in SSK:s mirakelvändning i Malmö här!

#FyllTemplet

Det är fredag, det är AW i Rinkside och det är Karlskoga som står för motståndet. Är det någon match ni INTE ska missa, är det denna!

Nu sluter vi upp. För laget. För klubben. För hockeyn i stan – och för oss själva. Vi ses i Templet!

Operation: #FyllTemplet - ta med alla du känner plus några till!

Boka din biljett via erbjudande #FyllTemplet direkt via dessa länkar - först till kvarn gäller!

Boka gratis ståplatsbiljett #FyllTemplet här!

Boka gratis höstlovshockey för skolungdomar här!

ORDINARIE BILJETTER:

SSK-Karlskoga fre 27/10 - köp din sittplats-biljett här!

SCANIA OCH ASTRA ZENECA:

Anställda på Scania och Astra Zeneca har via ett sponsoravtal dessutom ett "gå två för en" - erbjudande som bokas via särskilda länkar som finns i företagens interna kanaler.

HUNGRIG?

Utöver tacobuffén i Rinkside bar (där det endast är drop in som gäller) är övriga restauranger Rinkside (den i arenan mot isen) samt Mollys öppna som vanligt: Ring 070-736 15 71 för bordsbokning av dessa! Eller boka direkt via länkarna här nedan! OBS! Tacobuffén går ej att boka.

Boka bord i Mollys här!

Boka bord i Rinkside (läktarrestaurangen) här!

KRÖNIKA: En känsla av längtan - dags för #FyllTemplet

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

SE ÄVEN: Comebackspelarna ordnade ny seger - "Bra krigarinsats"

SE ÄVEN: SSK tog andra raka - seger på övertid mot IKO

SE ÄVEN: SSK anställer ny huvudtränare - Ulf Lundberg klar för tre år

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!