SSK besegrade AIK inför storpublik i Scaniarinken: "Vi gör mycket bra"

18 augusti 2017 21:08

Det blev seger för SSK i försäsongens hemmapremiär. AIK besegrades med 3-2 efter en övertygande insats inför en relativt stor hemmapublik.


Hela 2 540 personer hade tagit sig till Scaniarinken för att bevittna årets första träningsmatch på fredagskvällen. Och många av dem var säkert nyfikna på Nicklas Grossmanns hemmadebut. Vilket blev ett stort ögonblick både för publiken och honom själv.

– Det var jättekul att komma in här hemma där man spenderat många timmar genom åren. Det var bra stämning och en riktigt bra publiksiffra för en träningsmatch. Det är kul att de kommer och stöttar, säger Nicklas själv direkt efter premiären.

Och supportrarna som tagit sig till arenan bjöds på en fartfylld och målrik första period. AIK inledde målskyttet genom SSK-bekante Jesper Frödén efter sju minuter.

Men hemmalaget replikerade omedelbart genom Christopher Bengtsson. Därefter tog SSK över spelet och några minuter senare gav Markus Persson laget ledningen med 2-1 genom ett snyggt skott upp i nättaket från slottet.

SSK hann även öka på till 3-1 sedan Petter Hansson avlossat bössan från blålinjen innan perioden var till ända.

Kolla in målet och SSK-TV:s intervju med Petter Hansson här!

– Det var kul. Jag fick pucken från Owuya och det var bara att lassa på och sätta dit den, säger en glad Hansson efter matchen.

Vad tar ni med er från matchen förutom att det blev seger?

– Det hårda jobbet, spelet i försvarszon, noggrannheten och att vi speler enkelt. Sedan är en seger alltid en seger.

Även Hanssons backkollega och tryoutspelaren Sebastian Owuya var nöjd med backparets prestation.

– Det fungerar jäkligt bra. Vi täcker upp för varandra. Petter gillar att gå framåt och jag täcker upp defensivt. Vi kommunicerar bra och i dag var det väldigt stabilt. Det är som ett rullband, säger han.

Och känner du att fått en bra start på tryoutperioden?

– Jodå. Det fungerade ju bra i Sheffield också. Men, det är försäsong, fast för oss tryoutspelare har säsongen börjat på riktigt. Varje match betyder något och det är bara att köra järnet, säger Owuya.

Andra perioden blev även den händelserik, men dock utan mål. SSK var det bättre laget och skapade flera målchanser men fick inte in pucken. Bland annat hade veteranen Stefan Gråhns helt öppet mål men sköt pucken över ribban.

AIK tilldelades en straff efter att Viktor Ekarv dragits ner. Ekarv tog straffen själv men duktige danske landslagsmålvakten George Sörensen lyckades rädda dragningen med tåspetsen. Sörensen hann även visa upp en kvick plockhandske vid flertalet gånger för den stora hemmapubliken.

I tredje peridoen reducerade AIK till 3-2 efter bara några minuters spel. AIK lyfte upp spelet och jagade kvittering, men när fem minuter återstod drog Viktor Ekarv på sig fyra minuter i utvisningsbåset för slashing samt misconduct. SSK lyckades dock inte utnyttja överläget och i slutminuten tog AIK ut målvakten för att jaga kvittering.

Det blev dock aldrig riktigt farligt och SSK bärgade alltsä en seger i försäsongspremiären på hemmaplan.

– Jag tycker vi gör mycket bra saker. Allt från Sörensen i mål till defensiven och offensiven. Vi håller uppe spelet bra i 40-50 minuter. Vi gav inte bort något och bet oss fast i anfallszon. Det var mycket som var positivt, samtidigt måste vi vara ödmjuka och jobba vidare varje dag, summerar hemvändaren Nicklas Grossmann matchen.