Feststämning – men förlust i första mötet med Sheffield: "Känns surt"

12 augusti 2017 22:52

Inför en fullsatt arena i Sheffield blev SSK:s norske nyförvärv Thomas Valkvae Olsen utsedd till matchens lirare i SSK efter att ha gjort lagets två mål. Det blev dock förlust med 4-2 i den första av helgens två möten med Sheffield Steelers.


Sheffield började bäst och tog också ledning i den första perioden efter att Dowd satt pucken bakom danska landslagsmålvakten George Sörensen som fick chansen i SSK-målet och gjorde en bra insats med några riktigt svettiga räddningar. Assisten stod matchens lirare i Sheffield för, Levi Nelson.

SSK:s norske nyförvärv Thomas Valkvae Olsen såg dock till att vända på steken med två raka mål. I den andra peridoen tog dessutom SSK över mer och mer av matchen och inför den tredje perioden såg laget ut att gå mot en seger i försäsongens premiärmatch.

Händelserik sista period

Men Sheffield lyckade kvittera sju minuter in i sista. Därefter fick de 2 500 personerna på läktaren, däribland många tillresta SSK-supportrar, se ett händelserikt slut på matchen. Först bröt ett slagsmål mellan Roy och Owuya ut vilket renderade i fem minuter var i utvisningsbåset plus matchstraff för Phillips i Sheffield som blandade sig i bråket i efterhand. Därefter fick SSK chansen i powerplay efter att Marcus Persson dragits ner - men misslyckades med att återta ledningen.

I stället gjorde Levi Nelson 3-2 till Sheffield med bara två minuter kvar av matchen, och i samma sekvens visades Nicklas Heinerö ut för en misconduct. Waltin och Falk satte allt på ett kort och tog ut Sörensen för att försöka forcera in en kvittering, men det slutade med 4-2 i öppen kasse med tre sekunder kvar av matchen.

Falk: "Känns onödigt"

– Det känns surt såklart. Vi har bra kontroll på dem inför sista perioden där vi helt kastar över initiativet till dem av någon anledning. Vi slutar med det som var så framgångsrikt i framförallt andra perioden, skridksoåkningen, att vi släppte puck och spelade på det sättet som vi vill göra. Det känns onödigt, men samtidigt är det första matchen och vi ska lära oss någonting, säger SSK:s assisterande tränare Nichlas Falk.

SSK behöver dock inte vänta länge för chans till revansch. I morgon söndag kl 18.00 svensk tid släpps pucken igen för del två i dubbelmötet.

– Vi får inte gräva ner oss för det här utan vi måste hitta det positiva och ta med det till i morgon, och sedan såklart minska på det som var mindre bra, säger Falk.

Se mål och höjdpunkter från matchen här!