Nedsläpp: SSK-Björklöven

7 februari 2017 15:46

Det är dags för Hockeymanifestation och fri entré när SSK möter Björklöven i Scaniarinken i morgon onsdag kl. 19.00. Vi slog Mats Waltin en signal för att ta tempen inför matchen.


Mats vi backar bandet bakåt till senaste matchen, förlust borta mot Västervik med 1-3. Åter gör vi en bra första period i en förlustmatch.
- Ja, absolut. Så är det. Alla startar upp matchen bra. Det som var intressant, men ändå olyckligt i och med att vi förlorar, är att vi skapar ett par riktigt feta målchanser men likt förbannat får vi inte den där utdelningen så att vi får resultat. Det är bara att rikta blickarna framåt i nuläget och arbeta för att resultaten ska komma.

Vi hade en debutant i laget, Pereira från J20.
- Jag tycker han gör det bra, de byten han får. Han har en mogenhet i sitt spel och en skön respektlöshet och det finns ett spel i honom så att säga. Han tränar med oss även idag och mycket talar för nytt förtroende i morgon.

Och under helgen så spelade Mathias Dahlström en match för Haninge
- Ja och personligen fick han en jättebra match med 40 skott på sig. Syftet var att komma in i matchatmosfären och jag tycker det blev alldeles utmärkt, han skötte sig bra.

Hockeymanifestation och fri entré i morgon, förhållandesvis mycket folk på läktaren. Hur ser du på en sådan match?
- Så här resonerar jag, med tanke på vår placering i tabellen så finns det de som stöttar oss i ur och skur. Jag skänker en stor tacksamhetstanke till de som alltid finns där. Och för deras skull, men även för de andra som kommer, så hoppas jag verkligen att vi kan bjuda på något positivt. Vi har all anledning att göra vårt yttersta.

Björklöven som motstånd, vad har du att säga där?
- Det är ett lag som är i liknande sists som den vi är i. De har haft en turbulent säsong åt alla håll och kanter, där finns det likheter. Jag tror att vi upplever ungefär samma sak och kommer till match med samma tankar, jakten på att vända på något.

Med det sagt, vad tror du på för matchbild?
- Svårt att ta på. Jag tror att det kan bli en känslomässigt stark match, sen vilka vägar det tar om det blir känslovägen eller taktik återstår att se. Vi vet vad vi vill göra. Vi hade en bra seger där uppe och de hade en seger här nere. Svårt att greppa men det kommer vara två lag som kommer göra allt för att bryta sin trend.

Vi har Kallmert och nu även Nyberg borta?
- Ja det stämmer. Kallmert är ju i ”trappan” (efter hjärnskakning) och Nyberg har en munskada. Jag räknar inte med någon av de denna vecka. Vi spelar med 12 forwards och sju backar.

Då tillönskas stort lycka till!
- Tack!

Hockeymanifestation – Fri entré
- Biljettutdelning inleds kl. 17.30
- Biljettinnehavare har separat entré (se skyltning)
Läs mer om Hockeymanifestationen här