Assistpoäng av nyförvärvet – men SSK föll i Leksand

15 december 2017 21:15

SSK fick en tuff start med tvåmålsunderläge tidigt i matchen mot Leksand på fredagskvällen. Laget kämpade sig dock in i matchen och jagade en kvittering i slutminuten – men föll till slut med uddamålet.


SSK kom till spel med nye forwarden Mathias From, med nummer 97 på ryggen, i kedjan med Bengtsson och Weigel.

Både den kedjan och hela laget fick dock en tuff start. Leksand tog ledningen efter 5.42 genom ett snyggt avslut av Emil Bemström. Leksand fortsatte trumma på och efter 10.16 kom även 2-0 genom Patrik Norén efter ett felpass i egen zon av SSK.

Därefter fick dock SSK en chans att komma in i matchen i form av ett powerplay när målskytten Norén åkte ut för roughing. Farligaste målchansen i detta överläge fick dock Leksand när Isac Skedung snodde pucken och åkte sig fri. Sörensen räddade dock.

Oeffektiva i powerplay

Minuten senare var det Leksands tur att försöka i powerplay efter att Fredric Weigel åkt ut för en slashing. SSK:s boxplay-formationer kämpade dock förtjänstfullt och redde ut situationen. I slutminuten skulle också SSK få ett läge att reducera. Lucas Carlsson snodde pucken och åkte sig fri. Skottet gick dock i magen på Jonas Arntzen.

SSk hängde inte riktigt med i första perioden och uppförsbacken såg tung ut inför andra.

Men med bara 30 sekunder spelat i mittperioden kunde SSK reducera. Victor Andersson plockade ner en puck på offensiv blå och passade Carl Skärström som smart släppte vidare pucken till Lucas Carlsson som fick fritt läge på högerkanten. Carlsson vek in och sköt ett skott som inte såg helt otagbart ut men som ändå letade sig in bakom Arntzen.

Efter 7.22 kunde såg dock Isac Skedung till att SSK:s uppförsbacke återigen blev brantare genom att slå in en retur från Sörensen och ge Leksand ledningen med 3-1.

SSK gjorde därefter en spelmässigt bättre period och fick även chansen i powerplay två gånger om. Dock utan att få in pucken och perioden slutade 1-1.

"Vi ger aldrig upp"

Tredje perioden inleddes med en hel del puckinnehav för SSK men dock utan några riktigt vassa chanser. I nionde minuten trampade dock nye Mathias From iväg med pucken på högerkanten och skickade in den framför mål. Där var Christopher Bengtsson påpassligt på plats och lyckade peta in pucken mellan benen på Arntzen och reduceringen var ett faktum.

Närmare än så kom man dock inte. I slutminuterna tog Lundberg ut Sörensen och laget forcerade ordentligt men lyckades inte få in kvietteringspucken.

– Det är surt förstås. Vi ger det chansen. Men det går lite för fort i början och vi möter ett bra lag. Leksand var bättre än oss, sade tränare Ulf Lundberg till Cmore efter matchen.

Nästa match är Tingsryd hemma i Scaniarinken på onsdag.

– Vi ger aldrig upp. Nu har vi en match kvar innan jul och vi ska göra allt för att det ska bli en riktigt raket, sade tränare Ulf Lundberg i tv-sändingen.

Se till att komma till Scaniarinken på onsdag och stötta laget och kolla in nyförvärvet Mathias From. Alla till Templet!

Säkra biljett till SSK-Tingsryd 20/12 nu - boka biljett online här!

MATCHFAKTA:

Leksand-SSK: 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

Målskyttar: 1-0 Emil Bemström (Karlsson, Knuts), 2-0 Patrik Norén, 2-1 Lucas Carlsson (Skärström, Andersson) 3-1 Isac Skedung (Porsberger, Karlsson) 3-2 Christopher Bengtsson (From, Grossmann)

Skottstatistik: 30-26

Utvisningsminuter: 8-8

Publik: 4847

E ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

SE ÄVEN: SSK storsatsar på ungdomsverksamheten - "Alla upp till 16 ska erbjudas plats"

SE ÄVEN: Här får Södertäljes skolbarn spela hockey med SSK-stjärnorna - "Det viktigaste är att man har roligt"

SE ÄVEN: Här är SSK:s riktlinjer för ungdomsverksamheten

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Tingsryd 20/12 nu - boka biljett online här!