Nedsläpp: Dubbel comeback mot Västervik – ”Hoppas ge fansen en bra match”

17 oktober 2017 13:27

Dags för match i Scaniarinken igen och hemmadebut för nya tränaren Ulf Lundberg. Dessutom med glädjebesked från skadefronten. Både Jacob Spångberg och Markus Persson är redo för spel.


Var på plats och stötta laget - boka biljett till SSK-Västervik här!

SSK som tagit två segrar på de tre senaste matcherna tar emot Västervik på hemmaplan på onsdagskvällen. Därmed blir det även debut inför hemmapubliken för nye tränaren Ulf Lundberg. Tillsammans med Dennis Bozic och laget har han hunnit med två träningar med laget sedan han anslöt i lördags.

– Vi har fokuserat på vårt och vad vi ska göra. Sedan har vi en scoutingrapport som vi kommer gå igenom under morgondagen med vår videocoach Matheus Vieweg. Men annars ska vi fortsätta bygga vidare på den energin i laget vi sett på sistone. På träningen har vi jobbat på och putsat på detaljer och jobbat med aktivitet på isen, säger Ulf Lundberg.

Ljusnar på skadefronten

På skadefronten ser det ut att ljusna inför matchen mot Västervik. Markus Persson som var däckad i maginfluensa och missade samtliga tre matcher förra vecka är tillbaka i full träning och redo för match. Även Jacob Spångberg som skadade sig i premiären borta mot Leksand och rehabtränat en underkroppsskada sedan dess var tillbaka i full träning på tisdagen och hoppas bli uttagen till matchen mot Västervik.

– Det skulle vara jättekul. Det känns bra i kroppen och även hockeymässigt har det känts bra på träningarna. Det vore jäkligt kul att få vara med, säger han till SSK-TV.

SSK-TV: Backen tillbaka efter skadan - "Känns som vi är på rätt spår"

En annan som är spelsugen är Christopher Bengtsson som fått igång poängproduktionen sedan han kom tillbaka efter en kortare skadefrånvaro i fredags.

– Först och främst är det skönt och vara tillbaka. Det är surt att stå vid sidan av, så skönt att vara tillbaka och kunna bidra direkt, säger Bengtsson som assisterade till Jonas Liwings matchavgörade mål i fredags och själv gjorde 2-1-målet i söndags, fint framspelad av kedjekamraten Fredric Weigel.

– Jag försöker bara hitta ytan i slottet, så får jag en bra pass av Wagge. Sedan försöker jag bara skjuta så fort som möjligt, och den satt bra.

Trots förlust mot Vita Hästen i söndags har laget visat god form och tagit två segrar dessförinnan och brutit den negativa förlusttrenden från början av serien.

– Vi har gjort bra matcher senaste tiden. Det var surt att vi torskade sist där på ett ganska snöpligt sätt. Men det är en bra känsla i gruppen och vi hoppas kunna ge hemmafansen en bra match nu på onsdag, säger Christopher Bengtsson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Christoper Bengtsson här!

NEDSLÄPP:

Vad: SSK-Västervik, Omgång 10 i hockeyallsvenskan 2017/2018

Var: Scaniarinken i Södertälje

När: Onsdag 18 oktober kl 19.00

Håll koll på: Fredric Weigel. SSK:s passningskung från de senaste två säsongerna har haft en tung start på säsongen men nu stått för tre assistpoäng på två matcher.

Preliminär laguppställning (som laget tränade tisdag):

Målvakter:

George Sörensen/Alexander Sahlin

(Bestäms matchdag)

Backar:

Stefan Johansson - Marcus Bohman

Petter Hansson – Sebastian Owuya

Jonas Liwing – Henrik Malmström – Jacob Spångberg

Forwards:

Christopher Bengtsson – Fredric Weigel – Henrik Nyberg

Thom Flodqvist – Stefan Gråhns – Thomas Valkvae Olsen

Victor Andersson – Lucas Carlsson – Nicklas Heinerö

Hampus Olsson – Sebastian Höglund – Albin Sethsson – Markus Persson

(Exakta backpar och kedjeformationer bestäms matchdag)

Var på plats och stötta laget - boka biljett till SSK-Västervik här!

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

SE ÄVEN: Succé för J20 - full pott tre dagar i rad

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

SE ÄVEN: SSK tog andra raka - seger på övertid mot IKO

SE ÄVEN: SSK anställer ny huvudtränare - Ulf Lundberg klar för tre år

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Var på plats och stötta laget - boka biljett till SSK-Västervik här!