Nedsläpp: Vita Hästen-SSK

10 februari 2017 10:58

SSK åker ner till Norrköping för match mot Vita Hästen under fredagskvällen. Vi slog Mats Waltin en signal innan avfärd för att kolla av status inför matchen.


Mats det blev åter en förlust senast när Björklöven vann med 5-3 i en rätt känslofylld match.
- Ja, det var på något sätt en skön atmosfär i matchen, det som inte är bra är det sista tio minuterna i första perioden. Jag tycker att vi med start i andra perioden skapar möjligheter för att vinna matchen men sen dyker det upp händelser… sånt där som sker i ett bottenlag som blivit en del av ett mönster på något sätt. Det är jätteviktigt att vi bryter det mönstret.

Det återstår nio matcher, hur ser du på slutet av grundserien?
- Det är inte så att vi inte kan räkna men det är fortsatt väldigt viktigt för oss att gå upp i stunden. Vi kan då inte prata kval i laget för då faller den inställningen lite. Vi går upp i varje enskild match tills det är klart och ser alla möjligheter även om det givetvis är tufft och svårt. Den primitiva, enkla, hockeyn blir allt viktigare nu, där man prickar pucken i mål och får till de där skitiga målen och kanske inte prioriterar så snygga mål. Vår väg måste hela tiden bestå av att gå upp i varje enskild match som idrottsmän för att ge oss själva bästa förutsättningar.

Vi får tillbaka Vidlund efter utlåning nu.
- Ja det stämmer. Han ansluter till morgondagens träning. Utlåningen har fallit väldigt väl ut och han har fått ett stort förtroende och mycket istid vilket är vad vi båda hade hoppats på. Han känns väldigt inspirerad och det känns bra att hälsa honom välkommen tillbaka.

Pereira har spelat två matcher i Kallmert och Nybergs frånvaro, spelar han även i kväll?
- Ja det gör han. Han får dock lite nya kamrater i Karl Olofsson och Måns Lindbäck samtidigt som Felix Scheel tar platsen med Lucas och Westerling. Både Kallmert och Nyberg är däremot redo och med från och med måndag vilket betyder att vi är full styrka från nästa vecka vilket känns väldigt bra.

Vem vaktar målet i kväll?
- Det gör Dahlström. Framför allt för att han sett väldigt bra ut på träning men också för att Sahlin behöver återhämtning och med de två faktorerna är valet givet.

Då önskar jag lycka till i kväll!
- Tack för det!