Välkommen till matchen - debut för Lundberg: "Vore häftigt med stort stöd"

18 oktober 2017 16:59

Dags för hemmadebut för nye tränaren Ulf Lundberg – som ställer formstarke George Sörensen i mål och ger juniorerna Albin Sethsson och Henrik Malmström chansen från start igen. Tyvärr saknas en viktigt back på grund av sjukdom.


SSK som tagit två segrar på de tre senaste matcherna tar emot Västervik på hemmaplan på onsdagskvällen. Därmed blir det även debut inför hemmapubliken för nye tränaren Ulf Lundberg.

– Det känns jättebra och jag ska påminna mig själv om att verkligen njuta. Och det vore ju jättehäftigt om vi kunde få ett stort stöd. Jag vet hur stämningen kan vara här i Scaniarinken och det betyder jättemycket för grabbarna och även för ledarna, säger han inför matchen.

Tillsammans med Dennis Bozic och laget har Lundberg hunnit med två träningar med laget sedan han anslöt i lördags.

– Vi har putsat på en del detaljer, både i spelet utan puck och spelet med puck, och samtidigt jobbat med totalbegreppet, aktivitet och att släppa handbromsen. Det är en förutsättning för att få kreativiteten av spira där ute. Jag har försökt vara mitt bästa jag, och Dennis och övriga ledarteamet likaså. För det här är ju något vi ska göra tillsammans, säger Ulf Lundberg.

SSK-TV: Kolla in intervjun med Ulf Lundberg här!

Ljusnar på skadefronten

På skadefrontenhar det ljusnat inför matchen mot Västervik. Markus Persson som var däckad i maginfluensa och missade samtliga tre matcher förra vecka är tillbaka i full träning och redo för match men börjar som trettonde forward.

Även Jacob Spångberg som skadade sig i premiären borta mot Leksand och rehabtränat en underkroppsskada sedan dess var tillbaka i full träning på tisdagen. Han får dessutom hoppa in direkt och vikariera för Marcus Bohman som blivit sjuk.

Formstarke George Sörensen fortsätter i mål. Alexander Sahlin finns dock inte med i båset. Han klev av träningen i går på grund av en känning och kommer inte till spel. I stället vaktar J20:s Isak Andersson båsdörren.

SSK-TV: Backen tillbaka efter skadan - "Känns som vi är på rätt spår"

En annan som är spelsugen är Christopher Bengtsson som fått igång poängproduktionen sedan han kom tillbaka efter en kortare skadefrånvaro i fredags.

– Först och främst är det skönt och vara tillbaka. Det är surt att stå vid sidan av, så skönt att vara tillbaka och kunna bidra direkt, säger Bengtsson som assisterade till Jonas Liwings matchavgörade mål i fredags och själv gjorde 2-1-målet i söndags, fint framspelad av kedjekamraten Fredric Weigel.

– Jag försöker bara hitta ytan i slottet, så får jag en bra pass av Wagge. Sedan försöker jag bara skjuta så fort som möjligt, och den satt bra.

Trots förlust mot Vita Hästen i söndags har laget visat god form och tagit två segrar dessförinnan och brutit den negativa förlusttrenden från början av serien.

– Vi har gjort bra matcher senaste tiden. Det var surt att vi torskade sist där på ett ganska snöpligt sätt. Men det är en bra känsla i gruppen och vi hoppas kunna ge hemmafansen en bra match nu på onsdag, säger Christopher Bengtsson.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Christoper Bengtsson här!

NEDSLÄPP:

Vad: SSK-Västervik, Omgång 10 i hockeyallsvenskan 2017/2018

Var: Scaniarinken i Södertälje

När: Onsdag 18 oktober kl 19.00

Håll koll på: Fredric Weigel. SSK:s passningskung från de senaste två säsongerna har haft en tung start på säsongen men nu stått för tre assistpoäng på två matcher.

LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

George Sörensen

(Isak Andersson)

Backar:

Stefan Johansson - Jacob Spångberg

Petter Hansson – Sebastian Owuya

Jonas Liwing – Henrik Malmström

Forwards:

Victor Andersson – Lucas Carlsson – Nicklas Heinerö

Christopher Bengtsson – Fredric Weigel – Henrik Nyberg

Thomas Valkvae Olsen – Stefan Gråhns – Thom Flodqvist

Albin Sethsson – Sebastian Höglund – Hampus Olsson

(Markus Persson)

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

SE ÄVEN: Succé för J20 - full pott tre dagar i rad

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

SE ÄVEN: SSK tog andra raka - seger på övertid mot IKO

SE ÄVEN: SSK anställer ny huvudtränare - Ulf Lundberg klar för tre år

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Var på plats och stötta laget - boka biljett till SSK-Västervik här!