Nedsläpp: Troja/Ljungby-SSK

10 april 2017 13:24

Den avgörande kvalserieveckan inleds med dubbla bortamatcher. Först ut är tisdagens match mot serieledaren Troja/Ljungby, därefter väntar Huddinge på skärtorsdag följt av Visby/Roma på hemmaplan på påskdagen, söndag. Vi slog Mats Waltin en signal för att ta tempen.


Mats, det blev en fin och viktig seger hemma mot Kristianstad i lördags. Hur ser du på matchen?
- Vi gör så väldigt mycket rätt där. Det är kvalseriehockey och det är inget snack om att det inte syns där ute men vi gör det riktigt bra. Vi spelar väldigt stabilt under stora delar av matchen och går verkligen in i kampen.

Vi stänger effektivt i den tredje perioden.
- Ja, vi vet ju att de kommer att gå ut hårt där men vi håller rent och behåller ett fint lugn. Sedan är det givetvis väldigt roligt för Henke att han får kliva in och avgöra matchen, väldigt roligt för honom.

Nu har vi serieledaren på bortaplan i morgon, dina tankar inför den matchen?
- Det finns väldigt mycket att ta med sig från lördagens match och hur vi uppträdde där. Det kommer bli en tuff match mot Troja, det vet vi och det ska vi också vara förberedda på men vi har alla möjligheter till att ta viktiga poäng där nere. Vi har arbetat hårt för att nå det här utgångsläget och vi kommer fortsätta arbeta hårt för att behålla det.

Hur ser det ut i truppen, finns det något att rapportera om där?
- Nej, faktiskt ingenting.

Då önskar jag stort lycka till i morgon!
- Tackar!