SSK snörar rosa på lördag – som stöd för Rosa bandet

4 oktober 2017 14:18

SSK:s damlag och flicklag spelar under oktober med rosa snören på skridskorna för att stödja Rosa bandet. Detta efter ett initiativ av Stockholms läns alla damlag. Men inte nog med det – SSK:s herrlag hakar också på kampanjen och snörar på sig skridskor med rosa snören under lördagens hemmamatch mot Timrå i Hockeyallsvenskan.


Alla spelar vi match mot cancer. Som anhörig, vän eller som drabbad. Stockholms hockeydamer har skapat en insamling till stöd för Rosa Bandet - vars syfte är att sprida kunskap och finansiera forkning kring bröstcancer.

Tanken är att spelarna ska byta ut sina vanliga vita eller svarta skridskosnören mot rosa snören under oktober månad. Varje spelare som byter till de rosa snörena ger valfri donation, minst 25 kronor, för sina snören. Beloppet går oavkortat till insamlingen.

Idén har blivit en succé och även majoriteten av lagen i SDHL, kvinnliga domare och flicklag har anslutit sig till insamlingen. I SSK har flicklaget och damlaget valt att bidra genom att spela i rosa snören. Men inte nog med det.

Även andra lag, oavsett kön och ålder, har möjlighet att haka på. Och det har SSK:s herrlag gjort. Samtliga spelare kommer spela med rosa skridskosnören under den hockeyallsvenska matchen mot Timrå på lördag.

Även de som inte spelar hockey själva är såklart välkomna att bidra till insamlingen.

Vill du också bidra? Så skänker du!

Du kan skänka valfritt belopp till insamlingen via betalkort eller Internetbank genom att gå in på denna länk.

Det går även bra att SMS:a BESEGRA 8254 till 72988. Skriver du ditt namn efter idnumret kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva anonym. Varje SMS bidrar med 50 kr till insamlingen.

FAKTA: Damhockey snörar rosa

Insamlingen sker i samarbete med CCM som tagit fram och tillsammans med Nocco och Scandic skänkt rosa skridskosnören, Svenska Ishockeyförbundet, SDHL, Stockholm Live och sist men inte minst Mahan Moin och hennes låt "the World is Mine" som man kan höra i reklamfilmen för insamlingen.

Se även:Tjejer, välkomna att testa på hockey på lördag

Se även: [Familjefest med skridskodisco och hockeymatch](Familjefest med skridskodisco och hockeymatch!)

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Skaffa biljett till SSK-Timrå nu på lördag - boka direkt här!