Oacceptabel händelse

5 maj 2017 15:44

Torsdag till söndag i vecka 17 genomförde flertalet A-lagsspelare en av spelarna arrangerad aktivitet på annan ort. Backen Marcus Bohman reste dock upp i förväg i egen bil då han skulle avvika från lagavslutningen tidigare under helgen. I onyktert tillstånd fick Marcus under natten mot fredag ett djupt olämpligt infall att flytta sin bil och blev omgående stoppad av polis som utförde nykterhetskontroll. Marcus ska i samband med detta blivit skärrad och fick ytterligare ett mycket olämpligt infall när han till fots försökte undkomma polisen. Det följande utandningsprovet visade enligt uppgift på 0,54 mg/l.


Marcus Bohman i ett uttalande
- Det finns inga som helst ursäkter för att köra bil onykter och jag skäms verkligen som en hund över att jag tillät mig själv att sjunka till den nivån att göra just det. Det är inte ok på något sätt och det finns heller ingen förklaring till varför jag gjorde det valet. Jag har haft djupa ångerfulla diskussioner med mig själv sedan den där natten och detta är verkligen inget jag vill förknippas med men som jag ändå måste leva med. En gång, är verkligen en gång för mycket när det handlar om att köra bil onykter och jag har lovat mig själv och kan lova alla andra att det aldrig kommer ske igen. Samtidigt vill jag sända en uppriktig ursäkt till alla för detta oförsvarliga beteende.

Mats Pernhem Klubbdirektör Södertälje SK
- Marcus informerade föreningen om denna oförsvarliga händelse direkt efter att det inträffade och vi har sedan dess fört samtal och utrett händelsen som sådan och våra planerade åtgärder. Att köra bil med alkohol i kroppen är för alla i samhället helt oförsvarligt och oacceptabelt oavsett om det sker mitt i staden under rusningstrafik eller mitt i natten.
I en idrottsförening bryter detta riskbeteende totalt mot alla de principer vi ska stå för. Som vi ser det så är detta agerande också ett tecken på en djupare problematik, eller åtminstone en stark signal på en inledande problematik, vi har där ett arbetsgivaransvar som vi fullt ut tar. Marcus är också en ung människa som har ett långt arbetsliv framför sig, vi har därför kopplat ihop Marcus med professionell hjälp vilket Marcus just nu deltar i.

Vi kommer i detta läge stötta Marcus och fullfölja vårt ansvar. Marcus har i detta förbundit sig till en fullständig nolltolerans mot intag av alkohol och att fortsätta den bearbetning han just nu deltar i.

Vi tar denna fråga på allra största allvar och vi som förening vill rikta en ursäkt till våra ungdomsspelare, ledare, medlemmar, partners, supporters och ideella krafter.