Kapten Grossmann målskytt för SSK på Hovet

13 september 2017 21:01

Comebackande Nicklas Heinerö och hemvändande Nicklas Grossmann gjorde båda mål för SSK. Men AIK fick revansch för förlusten i Scaniarinken i augusti och vann med 5-2 inför blott 400 åskådare på läktaren på Hovet.


Säkra din plats i Scaniarinken - boka ditt säsongskort här!

Första perioden inleddes med mängder av avblåsningar som drog ner tempot i matchen. SSK fick chansen i numerärt överläge redan efter 31 sekunder sedan Christian Sandberg fått upp klubban i ansiktet på Stefan Gråhns.

Det blev början på en kavalkad av utvisningar. AIK åkte på hela fyra tvåminutare och SSK fick bland annat chansen att spela fem mot tre. Det överläget slutade dock med utvisning för Christopher Bengtsson som var lite för het på en retur och slashade AIK-målvakten Erik Källgren.

Pigg insats av Heinerö i comebacken

Två mål hanns dock med också. AIK gjorde 1-0 efter tre minuter genom Jens Jakobs som tråcklade in pucken bakom Alexander Sahlin. SSK kvitterade dock efter 16 minuters spel genom comebackande Nicklas Heinerö som var pigg matchen igenom. Assisten stod offensive backen Jacob Spångberg för när han vackert tog sig djupt ner i anfallszon och serverade Heinerö med en lurig passning mitt in i slottet.

Andra perioden startade med att pigga kedjan Heinerö-Gråhns-Andersson skapade tryck och flera chanser. Därefter fortsatte utvisningsbonanzan från första perioden och SSK fick spela boxplay tre gånger innan mittenakten var över.

Efter sex minuters spel kunde AIK ta ledningen sedan SSK-backar slarvat i uppspelet och Joakim Thelin fick chansen att testa Sahlin två gånger om. Sahlin klarade första men AIK behöll trycket och när Thelin fick läge igen lyckades han också få in pucken via stolpen.

SSK kom dock tillbaka in i matchen snabbt. Framförallt genom bra spel av kedjan med Henerö, Gråhns och Andersson. Det var också den kedjan som var inne när kvitteringen till 2-2 skulle komma. Målskytten var dock lagkapten Nicklas Grossmann som skickade in en ispuck som studsade in i mål bakom Källgren via en AIK-skridsko.

Utvisningarna fortsatte

Tredje perioden började även den med en utvisning. Stefan Johansson fick sätta sig för en hakning och det utnyttjade den rutinerade backens gamla lagkamrater genom att ta ledningen. Jesper Frödén satte pucken på retur efter skott av Anderas Hjelm.

Duktige Jesper Frödén, som gjorde junioråren i Södertälje och som även spelat i SSK:s a-lag, ökade därefter på till 4-2 efter bara några minuter.

SSK försökte i slutet jaga ikapp och tog ut Sahlin för att satsa på sex utespelare. Det slutade dock som så ofta med mål i baken. AIK fastställde slutresultatet till 5-2 med åtta sekunder kvar av matchen.

Kvällens glädjeämnen för SSK var målskytten Nicklas Heinerös pigga comeback samt Nicklas Grossmanns första mål i SSK-tröjan sedan återkomsten.

På lördag får laget chans till revansch då det vankas genrep i Scaniarinken. Almtuna IS kommer på besök i Scaniarinken.

Matchfakta: AIK-SSK

Se även: Biljettinfo - välkomna på genrep i Scaniarinken!

Förköp via Ticketmaster.se: Vuxen 100 kr, barn tom 16 år 50 kr

Köp dina biljetter till SSK-Almtuna online här redan nu!

Lösbiljett i arenan: Vuxen 125 kr, barn tom 16 år 50 kr

Innehavare av årskort går in gratis! (Ej grundseriekort)

Säkra din plats i Scaniarinken - boka ditt säsongskort här!

Restauranger och kiosker:

Mollys, Rinkside bar, food court och alla kiosker är öppna.

Boka bord i Mollys: 070-736 15 71

Mollys öppnar 13.00 för matgäster, arenan öppnar 13.30.

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din plats i Scaniarinken - boka ditt säsongskort här!