Förlust i genrepet mot Almtuna: "Ville sig inte i dag"

16 september 2017 17:08

Det blev ingen rolig eftermiddag i Scaniarinken på lördagen. SSK kämpade och skapade lägen men ett stundtals ofokuserat och slarvigt spel samt ett fruktlöst powerplay gjorde att genrepet slutade med förlust.


Det var SSK som hade det mesta av spelet i första perioden och vaskade bland annat fram tre powerplay varav ett fem mot tre i 50 sekunder. Men trots flera bra lägen, bland annat ett näst intill öppet mål för Christopher Bengtsson, lyckades man inte förvalta spelet i numerärt överläge.

– Själva powerplayspelet fungerar väl sådär. Vi skapar några farliga lägen i fem mot tre men annars är vi lite slarviga, tar inte tillräckligt med avslut och är inte resoluta, säger backen Jacob Spångberg.

I stället var det Almtuna som visade effektivitet i numerärt överläge när man fick chansen efter att Henrik Nyberg visats ut för fasthållning. Efter bara 17 sekunder small det bakom en skymd Alexander Sahlin i SSK-målet. Målskytt var Albin Carlson.

Slarvigt och okoncentrerat

I andra perioden fortsatte SSK kämpa men spelet hamnade allt som oftast nere i sarghörnen och man hade svårt att skapa farliga lägen. I stället kunde Almtuna kontra in 2-0 efter fem minuters spel genom Oscar Milton.

SSK började spela slarvigt och okoncentrerat och innan perioden var över kunde även Almtuna enkelt göra 3-0. Erik Flood fick pucken mitt i slottet och placerade retfullt in pucken mellan benen på Sahlin.

I tredje perioden kämpade sig SSK in i matchen och skapade flera bra lägen. Bland annat slet sig Henrik Nyberg fri men prickade ribban. Därefter tog SSK över spelet och tryckte tillbaka Almtuna som tvingades ta timeout.

En som var pigg och försökte skapa framåt var offensive backen Jacob Spångberg.

– Man försöker ju driva på och få något och hända. När det låser sig lite får man gå lite extra fråmåt och försöka luckra upp dem på något sätt. Men tyvärr så ville det sig inte i dag, säger Jacob Spångberg.

SSK fortsatt vaska fram lägen och bland annat fick Lucas Carlsson en dubbelchans framför mål efter bra förarbete av Christopher Bengtsson. Men duktige Arvid Ljung var omutlig i Almtunamålet och matchen slutade 0-3.

"Han ville brottas, så då välte jag ner honom"

I slutminuterna blev det lite grinigt på isen och både Stefan Gråhns och Jacob Spångberg var inblandade i mindre gruff.

– Det var en gammal lagkompis från J20 som ville brottas lite, så då välte jag ner honom, säger Spångberg om sin situation.

Nu får SSK använda sig av klassikern dåligt genrep - bra premiär. På onsdag väntar seriepremiär borta mot Leksand.

– Dåligt genrep var det i alla fall. Nu får vi se till att det blir en bra premiär helt enkelt. Vi får se till att spetsa till vårt powerplay och sätta försvarsspelet till hundra procent. Det kommer bli nycklar, inte bara i premiären, utan för hela säsongen.