Nedsläpp: Dags för genrep i Scaniarinken - här är dagens laguppställning

15 september 2017 13:33

Två segrar och fyra förluster – men mot idel bra motstånd. Nu väntar genrep inför seriestarten nästa vecka i form av match mot Almtuna hemma i Scaniarinken på lördagen.


Kolla in SSK-TV:s intervju med Victor Andersson här!

SSK går in med en helt skadefri trupp inför matchen mot Almtuna och kommer att ställa upp med ungefär samma formationer som senast mot AIK. Dock har man drabbats av ett sent sjudomsfall nu på morgonen.

– Markus Persson är magsjuk och i stället går Flodkvist in i kedjan med Höglund och Nyberg. Jonas Liwing bildar backpar med Sebastian Owuya och Petter Hansson börjar som sjunde back. Sahlin vaktar målet, säger huvudtränare Mats Waltin som vill vet vad han vill se i dagens genrep inför att allvaret drar igång nästa vecka.

– Jag vill se en tydlighet i det vi jobbat med och en taktik samt en hög intensitet i spelet, säger han.

I onsdags förlorade SSK mot AIK på hovet. Men en ljusglimt var kedjan med comebackande Nicklas Heinerö, Stefan Gråhns och Victor Andersson.

– Det har känts bättre och bättre för varje match. Det var bra mot Leksand och vi hade bra stäm i kedjan mot AIK. Det är bara att bygga vidare på det, säger Victor Andersson.

Nu har du och Gråhns fått in Heinerö i kedjan. Hur känns kemin mellan er?

– Jättebra. Heinerö är jättebra med pucken och håller i den bra. Det är sådant vi behöver. Då kan vi skapa lite ytor och när man sedan får tillbaka pucken har man hur mycket tid som helst på sig.

Laget har som sagt två segrar och fyra förluster på försäsongen men motståndet har varit tufft och sett till prestation har laget gjort det bra.

– Det är klart att det aldrig är kul att torska. Men det är försäsong och vi har mött Färjestad, det var en tuff match. Sheffield visste vi inte vad det var men där vann vi en och torskade en och vi har även 1-1 mot AIK i matcher. Sedan är det väl Leksand som vi har 0-1 på men den får vi ta i premiären på onsdag, säger Victor Andersson som ser fram emot match på hemmaplan.

– Det var länge sedan vi spelade här hemma och det är alltid bra tryck. Det ska bli kul, säger Victor Andersson, som visat god form senaste tiden.

formerar SSK laget mot Almtuna:

Målvakter:

Alexander Sahlin

(George Sörensen)

Backar:

Marcus Bohman-Stefan Johansson

Jonas Liwing -Sebastian Owuya

Nicklas Grossmann-Jacob Spångberg

(Petter Hansson)

Kedjor:

Måns Lindbäck – Fredric Weigel – Thomas Valkvae Olsen

Christopher Bengtsson – Lucas Carlsson – Hampus Olsson

Henrik Nyberg – Sebastian Höglund – Thom Flodqvist

Victor Andersson – Stefan Gråhns – Nicklas Heinerö

Se även:Biljettinfo - välkomna på genrep i Scaniarinken!

Se även: Se webbsändning av matchen mot Almtuna här!

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din plats i Scaniarinken - boka ditt säsongskort här!