KRÖNIKA: En känsla av längtan – dags för #FyllTemplet

19 oktober 2017 21:01

Fredagskväll. Hockey. SSK-Karlskoga.

I Templet.


Orden för med sig en längtan. En längtan efter den där förväntansfulla stämningen som man nästan kan ta på. Sedan släpps pucken – och hallen exploderar i ett inferno av känslor, känslor man delar med tusentals andra.

Kvalmatcherna mot Brynäs 1996. SM-kvartarna mot Linköping 2005 och 4-0-matchen mot Malmö med ”plånbokstifot” 2011. Jag var på plats på dem alla. Jag skrålade, jag hejade, jag levde!

Ishockey live, på plats i hallen. En manege för känslor. Glädje, spänning och sorg. Vi är många som upplevt dem alla, och att uppleva känslorna på plats i arenan tillsammans med massor av andra som känner samma känslor, strävar åt samma mål och lika desperat längtar efter att få dela segerns sötma. Det är något alldeles extra.

Scaniarinken är en Sveriges bästa ishockeyarenor. Med ett publikrekord på över 11 000 åskådare när det begav sig. Med trästolar, och betong. Och en akustik som kan få den mest rutinerade motståndaren att tveka.

Nu för tiden är det vadderade säten, mediekuber och restauranger på bästa plats. Men känslan är fortfarande där. Som Dennis Bozic sade strax efterden här intervjun i dag: ”Den här hallen. Det finns inte många i Sverige som slår den för hockeyupplevelser”.

Templet. Bara ordet för med sig en känsla av längtan.

I dag tar den 6 150 åskådare. Men sällan är det så många på plats.

Senaste gången jag minns att jag var på plats och det var lapp på luckan, eller i alla fall näst intill, var mot Djurgården lock out-säsongen 2012–2013. En jämn match med fantastisk inramning och ett riktigt Hollywoodslut – med hemmaögon sett. I matchens sista minut sjöng publiken fram Robban Carlsson till matchens sista kontring. Mr SSK avgjorde – med ett av matchens sista skott. Glädjen!

Nu är det dags igen.

Trots en supertung inledning med sex raka förluster och turbulenta veckor runt klubben har denna upplaga av SSK tagit sig samman och vänt den negativa trenden. Med nya tränare och ny energi har laget knutit en gemensam näve, kastat bort rädslan och börjat våga. Betalningen: Tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Laget är på gång. Laget har bestämt sig. Laget ska uppåt!

Matchen i onsdags mot Västervik var en uppvisning och med lite bättre utdelning hade det kunnat sluta 5-0 i stället för 2-0. Men bara drygt 2 100 tog del av underhållningen på plats. Som någon skrev i ett mejl till kansliet: Ovärdigt!

Det tycker vi också.

Laget har bestämt sig. Nu ska klubben och fansen ta rygg på hjältarna. SSK och Supporterklubben har därför tillsammans bestämt sig för att utlysa Operation: #FyllTemplet.

Jag är inte naiv. Men den senaste tiden har jag har tjatat om att våga och att sikta högt. Det gör laget. Nu är det dags för oss. Därför är målet för evenemanget helt enkelt 6 150 personer på plats nästa fredag.

Lapp på luckan. Slutsålt. Smaka på orden…

Tillsammans kan vi se till att det blir en riktig hockeyfest. Vi kommer ha gratis hemmastå, inbjudan till skolungdomar (som går på höstlov den dagen) samt diverse övriga riktade erbjudanden. Men det viktigaste är att vi alla är där.

Att de som alltid är där, är på plats. Att de som ofta är där, är på plats. Och att de som är där ibland, är på plats. Och att ni tar med alla ni känner, samt funderar en extra gång: Vad kan jag göra för att hjälpa till att skapa årets hockeyfest i Scaniarinken?

Det är fredag, det är AW i Rinkside och det är Karlskoga som står för motståndet. Är det någon match ni inte ska missa, är det denna.

Nu sluter vi upp. För laget. För klubben. För hockeyn i stan – och för oss själva.

Nästa fredag, 19.00 – SSK-Karlskoga. Jag längtar redan dit.

Vi ses i Templet!

Fredrik Gustavell

Boka gratis ståplatsbiljett #FyllTemplet här - först till kvarn!

Boka gratis höstlovshockey för skolungdomar här!

SSK-Karlskoga fre 27/10 - köp din sittplats-biljett här!

SSK-TV: Dennis Bozic - "Jag förutsätter fullsatt till det blir det"

SE ÄVEN: Comebackspelarna ordnade ny seger - "Bra krigarinsats"

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

SE ÄVEN: Succé för J20 - full pott tre dagar i rad

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

SE ÄVEN: SSK tog andra raka - seger på övertid mot IKO

SE ÄVEN: SSK anställer ny huvudtränare - Ulf Lundberg klar för tre år

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

NÄSTA HEMMAMATCH: SSK-Karlskoga fre 27/10 - köp biljett här!