SSK anställer ny kommunikationsansvarig - satsar på digital produkt

27 juni 2017 14:38

Som en del i en digital satsning anställer SSK en ny kommunikationsansvarig. Fredrik Gustavell, som tidigare arbetat på Länstidningen där han de senaste tio åren i olika roller ansvarat för förvaltning och utveckling av tidningens digitala kanaler, har rekryterats för tjänsten.


– ”Det är såklart stort att få äran att jobba för Södertälje Sportklubb. Jag hoppas att mina erfarenheter från det digitala omställningsarbetet i mediebranschen kan vara klubben till nytta. Min ambition är dels att hjälpa föreningen att lyfta kommunikationen mot medlemmar, sponsorer och fans, men framförallt vill jag vässa klubbens digitala kanaler och bygga upp en digital produkt som kan ge hela verksamheten en skjuts framåt och i slutändan generera nya intäkter”, säger Fredrik Gustavell.

Fredrik Gustavell kommer börja sin nya tjänst i SSK den 31 juli.

- ”Det är väldigt roligt och inspirerande att kunna hälsa Fredrik varmt välkommen till SSK. Fredriks kompetens och långa erfarenhet kommer att vara ett värdefullt tillskott i vår målsättning att framöver förbättra vår kommunikation, såväl externt som internt”, säger klubbdirektör Mats Pernhem.

SSK har tidigare under året släppt en egen app som redan fått över 3000 nedladdningar.

–Appen är en jätteviktig pusselbit och en bra grund för framtida nya digitala tjänster som kan vara både föreningen och de som följer laget till nytta, säger Fredrik Gustavell.

FAKTA: Fredrik Gustavell

Ålder: 38 år

Yrke: Journalist/kommunikatör

Bor: Södertälje

Familj: Fru och två barn

Intressen: Sport i allmänhet och hockey i synnerhet, påta i trädgården samt långa lekparkshäng med barnen.