KRÖNIKA: Dags att kliva fram – Suit up for SSK!

28 september 2017 12:15

Tomheten.

Som att stå ensam på ett stilla sädesfält under regntunga moln.

Känslan efter en förlust är svår att beskriva och tar sig olika uttryck – både för spelare och supportrar.

Vi SSK:are är ett luttrat släkte.

Vi har varit med länge. Vi har varit med om det mesta.

Men en sak är säker. Vi ger aldrig upp – och vi är inte ensamma där ute på sädesfältet. Tillsammans har vi skapat stordåd, och tillsammans kan vi göra det igen.


Gång på gång har SSK-fansen visat kraft och engagemang av sällan skådat slag. Insamlingar, kampanjer och arrangemang har avlöst varandra genom åren. I säsongen i ettan vallfärdade vi till islador runt om i landet med bil, båt, flyg och till och med cykel. Ja, SSK-supportern Tony Johansen cyklade faktiskt under sommaren 2015 till alla ishallar i östra serien som skulle besökas under hösten – till och med till Hudiksvall.

Tony är SSK-hjärta karaktäriserat.

SSK:are ger aldrig upp. När åskan går, regnet faller och det blåser som mest därute på sädesfältet skiljer vi agnarna från vetet, knyter näven – och skapar stordåd.

Nu är det dags igen.

Laget har fått en tung start på säsongen med tre raka förluster. Det är då det är dags att kliva fram – för både spelare och supportrar. Med samma mod, vilja och beslutsamhet som Nicklas Grossmann klev in i slottet i onsdags när han gjorde 1-0 på Björklöven. Pucken satt resolut i krysset samtidigt som backar och trasiga klubbor flög åt alla håll.

Det är mycket positivt som händer i klubben just nu. Satsningen på ungdomsverksamheten går som tåget, juniorlagen har bättre förutsättningar än på länge, flick- och damlaget har spännande saker på gång och i dagarna blir en ny toppmodern anläggning för off ice-träning färdigställd utanför Scaniarinken. Allt detta finns att ta del av i nyhetsflödet på SSK:s hemsida och i SSK:s app.

Men trots detta är det representationslagets senaste resultat som ofta sätter avtryck när det kommer till kritan. Helt förståeligt.

Men även elitverksamheten har faktiskt bättre förutsättningar att lyckas den här säsongen. I laget finns både kvalitet och arbetsmoral i mängder och ledarstaben jobbar ständigt med analys, förbättring och utveckling. Ett arbete som i veckan fått ännu bättre förutsättningar i form av tillsättningen av en videocoach som kommer analysera lagets spel, spelarnas hantering av situationer på isen samt scouta motståndare.

En annan nyhet är nya supportershoppen som lagom till fredagens derbymatch mot AIK öppnar med ett betydligt större sortiment än förra veckan, inklusive premiärförsäljning av årets matchtröjor. Passa på och köp en tröja, klä upp dig och stötta laget till seger mot AIK. Suit up for SSK!

Med hårt jobb kommer resultaten. Nu är det dags att kliva fram – spelare och supportrar. Vi är inte ensamma i stormen. Tillsammans kan vi samla kraft, vända trenden och skapa stordåd och oförglömliga minnen igen.

Vi ses i Scaniarinken på fredag. Framåt och uppåt. Tillsammans!

Fredrik Gustavell

TIPS! Häng med på kampanjen #SuitupforSSK i sociala medier. Ta en bild eller ett filmklipp på dig eller dina nära och kära iklädd matchtröja och tagga med #SuitupforSSK på Facebook, Twitter och Instagram. Låt oss ladda för de kommande matcherna tillsammans!

Säkra biljetten till derbyt mot AIK - boka direkt här!

Behov av inspiration? Kolla in klippet här!

Se även: Biljettinfo: Välkomna på derbyfest och AW i Rinkside

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!