Välkommen till matchen! Blomstrand debuterar - "Jag är superpeppad"

3 januari 2018 16:31

Hemmamatch i Scaniarinken igen när Timrå kommer på besök. Här är förhandsintervjuer och kvällens laguppställning. George Sörensen vaktar kassen och nya forwarden Ludwig Blomstrand debuterar direkt och går in i förstakedjan.


Nytt år, nya poäng att spela om – och en ny målvakt på plats i laget. För motståndet står serieledarna Timrå, som dock SSK slog i senaste mötet lagen emellan.

– Vi har positiva bilder från när vi var där uppe, säger Dennis Bozic.

MATCHKRÖNIKA: Gott nytt hockeyår 2018 alla SSK-vänner!

SENASTE NYTT OM LÄGET I LAGET! Nicklas Heinerö fick en känning på underkroppen på gårdagens träning och missar därför tyvärr kvällens match. I stället går nye forwarden Ludwig Blomstrand in i förstakedjan tillsammans med Lucas Carlsson och Victor Andersson.

George Sörensen vaktar kassen och inlånade Emil Kruse är backup.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Ludwig Blomstrand här!

### KVÄLLENS LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter:

George Sörensen

(Emil Kruse)

Backar:

Nicklas Grossmann - Marcus Bohman

Jacob Spångberg - Stefan Johansson

Henrik Malmström - Jonas Liwing

(Petter Hansson)

Forwards:

Victor Andersson - Lucas Carlsson - Ludwig Blomstrand

Thomas Valkvae-Olsen - Fredric Weigel - Christopher Bengtsson

Mathias From - Stefan Gråhns - Samuel Fagemo

Måns Lindbäck - Sebastian Höglund - Albin Sethsson

(Thom Flodqvist)

Lagen har tagit hem varsitt möte denna säsong. Timrå vann i omgång sex i Scaniarinken och SSK vann uppe i Timrå i november då laget gjorde en väldigt stabil insats. Något som tränarna även vill försöka få laget att ta med sig in onsdagens match.

– Framförallt har vi positiva bilder från när vi var där uppe och vann med 3-2. I den ändan börjar vi och i den ändan jobbar vi ifrån. Sedan är det hårt arbete som gäller. Timrå är ett jättebra hockeylag som vi möter, så det är hårt arbete och göra rätt saker som gäller, säger assisterande coachen Dennis Bozic.

Senaste hemmamatchen var det nästan fullsatt i Scaniarinken, och Dennis Bozic hyllar hemmapublikens insats den matchen trots att det slutade med förlust i derbyt.

– Det är skitkul. Det är så det ska vara, sen är det ju så att man vinner och man förlorar. Men det stödet är ovärderligt. Jätteviktigt och framförallt så blir det ju lite drag i grejerna, säger han och hoppas på lika bra insats från fansen i matchen mot Timrå.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Dennis Bozic här!

Laget får tillbaka backen Stefan Johansson som missade fredagens bortamatch mot Troja på grund av en lättare skada som han ådrog sig i derbyt mot AIK. Även Victor Andersson är tillbaka i laget efter sin skärskada på armen.

Dessutom har målvakten Emil Kruse anslutit på lån från Rögle under januari. En storväxt 22-årig målvakt som kom till Södertälje på nyårsdagen och gick in och gjorde sin första träning med laget på tisdagsförmiddagen.

– Det känns jättekul att vara här. Det var bra fart därute och det känns som att grabbarna är taggade på match i morgon, sade han till SSK-TV efter träningen.

Han beskriver sig själv som en storväxt målvakt som täcker mycket och jobbar mycket med positionsspelet i målet. Nu väntar Timrå i debuten och det återstår att se om Kruse får starta i mål. Både han och laget är dock redo.

– De har ju några skickliga spelare som det gäller att ha koll på, men jag tycker det viktigaste blir att vi spelar vårat spel. Det kommer gynna oss, säger Kruse.

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med Emil Kruse här!

###

Fler artiklar:

SE ÄVEN: SSK lånar in SHL-målvakt - Kruse ansluter hela januari

SSK-TV: Här döms SSK:s mål bort - sammandrag Troja-SSK!

SE ÄVEN:Tung förlust i Ljungby - SSK föll ihop efter bortdömt mål

SE ÄVEN: Henrik Nyberg lånas ut till Huddinge

SSK-TV: From ser framåt och hyllar publiken - "Riktigt bra tryck"

KRÖNIKA: Upp med halsduken - dags för hockeyfest!

SE ÄVEN: SSK:s ungdomssatsning fortsätter - "Målet är så många ungdomar som möjligt fortsätter lira"

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!