SSK besegrade BIK i publikfesten - tog fjärde raka segern: "Kul att det kom så mycket folk"

27 oktober 2017 21:03

Publiken ordnade party på läktaren från start och laget ville inte vara sämre på isen. Fredagens publikfest slutade med seger 6-3 för SSK som klättrar i tabellen och nu är seriens formstarkaste lag.

– Kul att det kom så mycket folk. Hoppas det håller i sig nu, säger Christopher Bengtsson.


#FyllTempletIGEN: Boka biljett till SSK-Leksand ons 1 nov direkt här!

Det var hög stämning i hallen med en välfylld ståplats när pucken släpptes i Scaniarinken på fredagskvällen. SSK tog kommandot direkt och fick en drömstart med 1-0 efter tre minuter. Marcus Persson rundade Karlskogakassen och sköt från nära håll. Och där var Christopher Bengtsson på plats och tryckte in returen bakom Shane Owen.

– Det är Persson som driver in pucken i slottet och skjuter, sedan kommer det ut en retur som jag slår in. Så det var skönt med ett skitmål, säger Bengtsson som nu gjort tre mål på tio spelade matcher.

SSK-TV: Bengtsson efter segern och publikfesten

SSK ägde större delen av perioden men i mitten tappade man något och då kunde även Karlskoga kvittera på en retur. Målskytt var Gustaf Thorell.

SSK kopplade dock snart greppet igen och när man fick chansen i powerplay i slutminuterna kom ledningsmålet. Nicklas Heinerö serverade Victor Andersson som satte pucken från nära håll i slottet.

Två mindre slagsmål hanns även med i den första perioden.

Tursam kvittering av BIK

Andra perioden blev inte lika händelserik. SSK inledde bäst och hade bud på 3-1 i mitten av perioden när kedjan med Weigel, Bengtsson och Persson skapade bra tryck och flera chanser. Det slutade dock endast med ett powerplay, som man trots ganska bra spel inte kunde förvalta.

I slutet tog Karlskoga över spelet mer och mer och med en och 1.42 kvar av perioden lyckades man även få in kvitteringen. Fredrik Högren blev slutligen målskytt efter en stökig situation framför Sörensen i SSK-kassen.

I tredje perioden tog SSK kommandot direkt. Och även ledningen.

Unge backen Henrik Malmström fick chansen fint framspelad av Gråhns, som noterades för hela fyra assist i matchen. 19-åringen tog i för kung och fosterland och dundrade in sitt första mål i hockeyallsvenskan.

– Det var en lite slarvig tekning av dem i egen zon så då följde jag med upp och fick en bra jättebra passning av Floda, så det var bvidöppet och bara att skjuta.

Siktade du mest eller tog du i mest?

– He he. Nä, jag tog nog i mest. Det syntes väl också? Det var bara att hänga dit den.

Efter 7.28 ökade Marcus Bohman på ledningen till 4-2 efter att ha glidit ner från blå och snyggt satt pucken som Lucas Carlsson serverade från position bakom mål.

Spännade avslutning

Men Karlskoga reducerade till 4-3 genom Juliuz Persson och avslutningen blev spännande. Men när BIK tryckt på och skulle ta ut målvakten. Kontrade SSK och Owen fick stanna kvar i kassen. Det hjälpte dock inte mot Thom Flodqvist knivskarpa avslut fram till 5-3.

Karlskoga försökte sedan forcera in reducering men det slutade med 6-3 till SSK genom Fredric Weigel i öppen kasse.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi pressar tillbaka dem långa stunder, och så gör vi sex mål i dag. Det är skönt, kändes som det lossande lite, säger Bengtsson.

SSK har nu sex segrar på de sju senaste matcherna.

– Vi har fått en enorm spelglädje och det känns som vi spelar riktigt bra just nu. Det är skönt att segrarna kommer, då kommer ju självförtroendet också, säger Bengtsson som efter matchen fick fira med publiken och i synnerhet med ett välfyllt ståplats.

– Det var jättekul. Kul att det kom så mycket folk, hoppas det håller i sig nu.

Redan på onsdag är det dags för hemmamatch igen, och då väntas det klassikermöte när Leksand kommer på besök i Templet.

#FyllTempletIGEN: Boka biljett till SSK-Leksand ons 1 nov direkt här!

Matchfakta:

SSK-Karlskoga: 6-3 (2-1, 0-1, 4-1)

Målskyttar: 1-0 Christopher Bengtsson (Persson), 1-1 Gustaf Thorell (Rommel, Lundegård), 2-1 Victor Andersson (Heinerö, Gråhns), 2-2 Fredric Höggren (Byström, Johansson), 3-2 Henrik Malmström (Flodqvist, Gråhns), 4-2 Marcus Bohman (Carlsson, Andersson), 4-3 Juliuz Persson (Lilja, Eklind), 5-3 Thom Flodqvist (Gråhns, Valkvae Olsen), 6-3 Fredric Weigel (Gråhns, Bengtsson).

Skottstatistik: 27-26

Utvisningar: 16-18

Publik: 3856

KRÖNIKA: En känsla av längtan - dags för #FyllTemplet

KRÖNIKA: Ursäkta röran vi bygger om - men Södertälje ÄR på gång!

KRÖNIKA: Vi har lidit nog - dags att hitta vinnarvägen

SE ÄVEN: Comebackspelarna ordnade ny seger - "Bra krigarinsats"

SE ÄVEN: SSK tog andra raka - seger på övertid mot IKO

SE ÄVEN: SSK anställer ny huvudtränare - Ulf Lundberg klar för tre år

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

#FyllTempletIGEN: Boka biljett till SSK-Leksand ons 1 nov direkt här!