SSK föll mot Björklöven – tre snabba baklängesmål avgjorde

6 november 2017 21:10

SSK förde matchen långa stunder och vann skotten överlägset. Men en rejäl dipp i andra perioden blev kostsam – och trots en våldsam forcering och en dramatisk avslutning föll SSK mot Björklöven.


Säkra bra platser - boka biljett till SSK-Troja/Ljungby redan nu!

Formstarka SSK, som tagit poäng i sex matcher i rad, tog tag i taktpinnen direkt från nedsläpp och skapade genast flera lägen. Efter bara 1.40 fick man även chansen i powerplay efter att Björklövens back Niklas Pavel blockerat pucken på otillåtet sätt. SSK skapade bra tryck i spel med en man mer men lyckades inte få till avsluten. Bland annat missade Stefan Gråhns pucken totalt i öppet läge efter bra och snabbt passningsspel.

Efter halva perioden fick Löven chansen i powerplay men lyckades inte heller göra mål. Däremot jämnades spelet ut något resten av perioden. Med två minuter kvar av första fick Christopher Bengtsson ett friläge. Adam Werner lyckades dock parera Bengtssons backhand-försök med benskyddet och första perioden förblev mållös.

Ödesdiger sekvens i andra

I andra perioden fick unge Jesper Lindén komma in och göra sitt första byte. Assisterad av lagkompisen från J20 Albin Sethsson fick han även iväg ett skott på mål. SSK satte därefter ordentligt tryck på Löven under några minuter men fick inte till de berömda avsluten. Och då slutade det som det brukar.

I stället kontrade Löven in 1-0 efter knappa fem minuters spel. Erik Rainersson fick bra träff på pucken och Sörensen var chanslös. Därefter rasade SSK ihop och släppte in två mål till inom bara några minuter. Björklöven kom först två mot noll efter att SSK gått bort sig helt och därefter kom även 3-0 i powerplay.

– Det var trvid e olika tillfällen som vi ville lite för mycket, och de fick lite lätta mål tycker jag, säger Jesper Lindén.

SSK samlade ihop sig i powerbreaket och lyfte återigen upp spelet och skapade flera vassa målchanser under resten av perioden. Adam Werner i Lövenkassen stod dock för ett par riktigt svettiga räddningar och trots att SSK vann skottstatistiken med 10-4 förlorar man alltså perioden med 0-3.

Publiken hjälpte laget in i matchen

I tredje besämde sig publiken för att hjälpa laget in i matchen. ”Kämpa SSK” ekade i Scaniarinken. Och då klev junioren Jesper Lindén fram och smällde in sitt första seniormål – i debuten.

– Det kom en lobbpuck som jag tog ner, och då var jag runt slottet. Det var bara att skjuta och det var jättekul att den gick in.

Hur kändes det när du såg att det blev mål?

– Det var ganska overkligt faktiskt. Jag var som sagt glad om jag fick någon sekund på isen under matchen. Så att hägna en, det var riktigt, riktigt roligt.

SSK jagade sedan resten av perioden, och redan med över fyra minuter kvar tog Ulf Lundberg timeout och valde att satsa på spel i sex mot fem. Det dröjde dock till 42 sekunder återstod innan reduceringen kom genom Victor Andersson som tryckte upp pucken i krysset på en fin pass av Stefan Gråhns.

Nästa uppgift för SSK är AIK på hovet på lördag och därefter väntar Troja/Ljungby hemma på onsdag nästa vecka.

Säkra bra platser - boka biljett till SSK-Troja/Ljungby redan nu!

MATCHFAKTA:

SSK-Björklöven: 2-3

Målskyttar: 0-1 Erik Rainersson (Murphy), 0-2 Cody Murphy (Ottosson), 0-3 Roope Talaja (Hutchings, Andersson) 1-3 Jesper Lindén, 2-3 Victor Andersson (Gråhns, Liwing)

Skottstatistik: 33-13

Utvisningar: 4-8

Publik: 3 015

KRÖNIKA: SSK och Södertälje är på gång - nu tittar vi uppåt

SE ÄVEN: SSK-talangen till J18-landslaget - "Häftigt att få chansen"

SE ÄVEN: Säsongskortsköpare går in gratis borta mot AIK

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra bra platser - boka biljett till SSK-Troja/Ljungby redan nu!