Nedsläpp: Huddinge-SSK

12 april 2017 13:02

Det återstår två matcher av kvalserien, SSK spelar hemma mot Visby/Roma på söndag men först ut är torsdagens bortamatch mot Huddinge. Vi slog Mats Waltin en signal.


Mats, bortaseger mot Troja/Ljungby och väl genomförd match med en mycket stark inledning.
- Ja, den första perioden är jättebra, en av de bättre av oss. Det som saknas är målen, men det är som sagt en av de bästa perioderna vi spelat i kvalet. Vi tar också med oss mycket från den perioden till den andra och den tredje. Jag tycker att killarna gör en mycket gedigen insats matchen igenom och stänger mycket utrymme för motståndet, vi gör oss jobbiga att möta.

Det är hemmalaget som tar ledningen, ingen oro där?
- Jag upplever det inte så, jag upplever det som att vi har en bra kontroll på den här matchen från början till slut. Signifikativt för matchen är när Troja tar ut målvakten och ingenting händer, vi släcker ner de effektivit.

De sista två matcherna nu, hur behåller man fortsatt knipskarp skärpa?
- Vi har mycket att ta med oss från de matcher som varit men nu blir det mycket faktorer kring de mentala bitarna som är avgörande. Väldigt viktigt att kunna stänga ute hockeyn när man ska och vårda kroppen. Vi känner oss otroligt starka och går in i fortsättningen med en stor portion ödmjukhet.

Och undvika att sväva iväg och läsa tabeller?
- Jo men så är det, man läser tabellen och kan lätt flyga iväg då och gå upp i andra saker. Jag kan ha full förståelse för det, men det är så otroligt viktigt att man går ur hockeybubblan så mycket det går och trycker på knappen när det väl behövs. Det är mer sådant jag trycker på i det här läget snarare än att man ska lägga ner pucken ”här eller där”.

Huddinge borta i morgon torsdag då, hur ser du tillbaka på vår hemmamatch mot dem?
- Jag tror att vi alla känner en stor revanschlust efter prestationen hemma mot Huddinge, trots att vi fick två poäng med oss från den matchen. Vi vet som sagt att vi har mycket att bygga vidare på, vi vet vad som gäller och nu ska vi se till att omsätta detta till handling fullt ut.

Tror du att Huddinges spel skiljer sig något jämfört med vårt senaste möte?
- De kommer nog ha samma plan som när de kom ner till oss, att trycka på så mycket de bara kan. Den beredskapen ska vi ha. Vi har lärt oss läxan och vi vet vad vi har att göra, jag är förhoppningsfull inför matchen.

Inget nytt att förtälja kring truppen?
- Nej, det är som det är den här tiden på året, men alla är tillgängliga och det känns bra.

Då hoppas vi på en riktigt fin match som med stor säkerhet kommer spelas inför många tillresta SSKare.
- Ja det vore helt underbart om det blev så.

Huddinge-SSK torsdag 13 april kl. 19.00
Boka biljett i förväg, klicka här.