Storseger mot Vita Hästen – SSK upp på play off-plats

12 januari 2018 20:45

Skador och sjukdomar har stört i veckan. Men det stoppade inte SSK på fredagskvällen. Sörensen briljerade i kassen och SSK tog hem segern med hela 5-1 och kunde fira med de många tillresta fansen i Norrköping.


Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!

Efter många om och men kom SSK till spel med George Sörensen i mål på fredagskvällen. Sörensen, som varit krasslig i veckan och missade torsdagens träning, fick också jobba ordentligt direkt från start. Hästen öppnade piggast och fick även chansen i powerplay efter 6.22 när Spångberg åkte ut för en fasthållning – som även blev spel fem mot tre i 22 sekunder när Nicklas Grossmann åkte ut för en slashing.

SSK kämpade dock tappert i numerärt underläge och lyckades freda sig. Det tog sedan halva perioden innan SSK fick i väg första skottet på mål. Det gick dock i mål.

Fredric Weigel regisserade, som så ofta, och Petter Hanssons direktskott från blå ställde Pontus Sjögren i Hästenkassen och 1-0 var ett faktum. Hanssons första mål i Hockeyallsvenskan.

Proppen ur - tre mål på tio minuter

Om första skottet dröjde kom det andra desto snabbare. Och det gick också i mål. Bara 13 sekunder senare bröt sig nämligen Lucas Carlsson in i zonen och skickade iväg en handledare som Sjögren inte hann med på.

Innan perioden var slut hann även Lucas Carlsson göra 3-0 och det var sannerligen en första period med två ansikten som de XXX i publiken bjöds på. SSK var tillbakapressade och hade inte ett skott på mål första tio men vände sedan på matchbilden helt och fick in tre puckar bakom Pontus Sjögren i Hästenmålet som inte hade någon lyckad förstaperiod. Han blev också utbytt i paus och Viktor Kokman kom in i kassen för Hästen i stället.

Vita Hästen var också nära att reducera två minuter in i andra. Domaren begärde videogranskning men inget mål dömdes då reprisen visade att pucken tog ribba-stolpe ut bakom Sörensen.

I stället gjorde Thom Flodqvist 4-0 efter 6.44 genom ett pricksäkert direkt från vänsterkanten på en fin framspelning från Mathias From.

SSK bevakade ledningen och firade med fansen

I tredje perioden backade SSK hem för att bevaka ledningen. Hästen pressade på, fick flera lägen i rad och till slut kom reduceringen. Med en man mer på isen gjorde Marcus Eriksson 1-4 efter 5.52. Ett litet hopp – som SSK dock släckte abrupt. Thomas Valkvae Olsen forecheckade och jobbade fram pucken till Christopher Bengtsson som snyggt lirkade in 5-1 till SSK.

SSK spelade därefter av matchen och fick sedan fira med de många tillresta SSK-fansen på plats i Himmelstalundshallen.

I och med segern avancerar SSK i tabellen och klättrar upp på play off-plats. Nästa uppgift för SSK blir Västervik hemma i Scaniarinken på onsdag.

Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!

MATCHFAKTA:

Vita Hästen-SSK: 1-5 (0-3, 0-1, 1-1)

Målskyttar: 0-1 Petter Hansson (Weigel, Bengtsson), 0-2 Lucas Carlsson (Liwing, Spångberg), 0-3 Lucas Carlsson (Blomstrand, Andersson), 0-4 Thom Flodqvist (Gråhns, From), 1-4 Marcus Eriksson (Pettersson), 1-5 Christopher Bengtsson (Valkvae-Olsen)

Skottstatistik: 41-29

Utvisningsminuter: 10-10

Publiksiffra: 2 981

Fler artiklar:

SE ÄVEN: Revanschsuget SSK tar sig an Vita Hästen

SSK-TV: Kolla in TVO:s rökare - här är målen från SSK-IKO

SSK-TV: Höglund om målet, formen och fjärdekedjans roll

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!