Information angående brandlarm under onsdagens match

11 januari 2018 09:52

I samband med matchen SSK-Oskarshamn på onsdagskvällen utbröt ett brandlarm under andra perioden och evakuering påbörjades som sig bör. Dock avslutades inte evakueringen och matchen blåstes igång igen.


Larmet visade sig snabbt vara falskt, men trots detta är det emot rutinerna och gällande reglemente att avbryta evakuering. SSK kommer därför göra en utredning av händelsen för att se vad som gått snett.

– Utredningen har redan påbörjats i detta nu och vi kommer även skriva en rapport till HockeyAllsvenskan angående detta. Vad som dock står klart är att spelet inte borde ha blåsts igång igen under pågående evakuering, säger klubbdirektör Mats Pernhem.

SSK tar händelsen på största allvar och kommer att vidta alla möjliga åtgärder för att undvika att något liknande inträffar i framtiden.

– Vi har ett system för att handskas med sådana här saker och för att förbättringar ska kunna göras. I det här läget kommer vi såklart använda detta, säger Mats Pernhem.

SSK beklagar det inträffade och ber samtidigt om ursäkt till de åskådare som missade delar av matchen då spelet blåstes igång trots pågående evakuering.

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra biljett till SSK-Västervik på onsdag redan nu - boka online här!