Sylvasst powerplay gav tre poäng – tredje raka bortasegern

3 november 2017 21:21

SSK genomförde en perfekt bortamatch i Småland och besegrade Tingsryd. Mycket tack vare en bländande effektivitet i powerplay – och en Fredric Weigel på lekhumör.


Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!

Efter två publikfester hemma i Scaniarinken var det dags för SSK att bege sig till Småland för bortamatch mot Tingsryd på fredagskvällen. SSK har kommit i gång ordentligt och tagit poäng i sju av de senaste åtta matcherna. I powerplay har dock laget haft fortsatta problem. Något som tränare Ulf Lundberg jobbat mycket på sedan han tog över för ett par veckor sedan. I Tingsryd kom betalningen.

Efter fem minuter fick man chansen med en man mer efter att Adam Åkesson i TAIF åkt ut för en slashing. Fredric Weigel tog tag i taktpinnen direkt och hittade en lång sidledspass till Thomas Valkvae Olsen som drog till direkt och överlistade Niklas Rubin i Tingsrydskassen.

Men bara 58 sekunder senare replikerade TAIF. Viktor Laz fick pucken några meter innaför blå och drog till ett inte alltför hårt chansskott som ställde George Sörensen.

Men SSK visade gott självförtroende och fortsatte trumma på och skapa tryck, lägen och fick med sig utvisningar. I slutminuten lyckades man återigen utnyttja ett av dessa numerära överlägen. Och det var Weigel som regisserade igen. Denna gång hittade han in till Thom Flodqvist som smällde in 2-1 från nära håll.

Snabb kvittering i andra

Första perioden var händelserik och målrik. Och andra började på samma sätt.

Tingsryd lyckades kvittera efter blott 32 sekunder genom kanadensaren Mathieu Tousignant. Men SSK fortsatte ligga på och efter knappa fem minuter spelade gjorde Henrik Nyberg 3-2 med en snygg lyftning i bortre krysset. Framspelningen stod återigen Fredric Weigel för som därmed inkasserade tredje assistpoängen för matchen.

Därefter fick SSK ägna sig en stor del av perioden åt boxplay då man åkte på tre raka tvåminutare. Den sista en ytterst tveksam utvisning. Efter tekning krockade en glidande Heinerö med Tingsryds Viktor Laz – som hamnade på isen, tog sig för ansiktet och vred sig i krämpor. Domaren visade ut Heinerö för hög klubba. Ett beslut som både spelare och de tillresta bortasupportrarna starkt ifrågasatte.

Laget lyckades dock reda ut boxplayspelet och gick till periodvila i ledning. Under powerplayet inträffade dock en otäck situation då Henrik Malmström fick målvakten George Sörensens skridskoskena i ansiktet. Malmström blödde ymnnigt och fick hjälpas ut till omklädningsrummet för att sys.

– Det var lite oturligt. Men ändå tur i oturen att det inte träffade ögat. Jag fick sy och limmas ihop, men det blev nog inte så många stygn. Det såg nog värre ut än vad det var, säger Malmström som i sann Börje Salming-anda var ute och spelade igen i tredje.

Fortsatt effektivitet i powerplay

I tredje fick man själva chansen i powerplay. Då var det Lucas Carlssons formation som fick utdelning. Carlsson flyttade in pucken längs blå från vänsterkanten och såg Nicklas Heinerö som tydligt visade klubbladet i slottet. Inget att tveka på för Carlsson som lade en perfekt ispuck som Heinerö styrde in bakom Rubin.

I nionde minuten kom även ett fjärde mål i numerärt överläge. Jacob Spångberg smög med upp i anfallet och kunde enkelt lyfta in 5-2 snyggt framspelad av Nicklas Heinerö. Och därmed var SSK:s tredje raka seger på bortaplan ett faktum.

– Det var inget snack om saken. Vi var det bättre laget. Skönt att det lossnade framåt med målskyttet också. Det är viktigt för laget, säger Henrik Malmström.

SSK har nu tagit poäng i sex matcher i rad och avancerar till en 9:e plats i tabellen. Ett poäng bakom Björklöven som ligger på åttonde och sista playoff-platsen. Dessa två lag möts på måndag hemma i Scaniarinken.

Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!

MATCHFAKTA

Tingsryd-SSK: 2-5

Målskyttar: 0-1 Thomas Valkvae Olsen (Weigel, Bengtsson), 1-1 Viktor Laz, 1-2 Thom Flodqvist (Weigel, Bengtsson) 2-2 Mathieu Tousignant (Forslund), 2-3 Henrik Nyberg (Fredric Weigel), 2-4 Nicklas Heinerö (Carlsson, Liwing), 2-5 Jacob Spångberg (Heinerö)

Skottstatistik: 33-27

Utvisningar: 10-10

Publik: 1 738

SE ÄVEN: Lundberg inför Tingsryd - "Jäkla go i laget"

KRÖNIKA: Hockeystan Södertälje har vaknat - och världens bästa fans likaså

SE ÄVEN: Nyberg om poängen och publiken - "Locka tillbaka alla igen"

SE ÄVEN: SSK kämpade till sig en poäng inför storpublik - "Helt magiskt"

SE ÄVEN: Carlsson besviken trots poäng mot storfavoriten

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!