KRÖNIKA: SSK är på gång – nu siktar vi uppåt!

6 november 2017 16:35

Wow! Närmare sextusen åskådare i Scaniarinken bjöd på en fantastisk hockeyfest i onsdags. Det var hockeypropaganda både på isen och på läktaren.


Tätt spel, kamp och känslor. SSK bjöd upp storfavoriten Leksand till dans och lyckades efter en fenomenal tredje period sno en poäng och var dessutom nära både två och tre. Som pricken över i:et fick straffar avgöra publikfesten. Ett party som gav eko över hela hockeysverige och via bland annat spreds även ut i Europa.

Ingen trumma, inga handklappor och ingen kiss-cam. Men när pucken släpptes och snapsvisan ljöd från en stående hemmapublik visade vi Sverige hur det går till när vi får templet att gunga. Klassisk stämning från en klassisk hockeypublik i en klassisk arena.

Södertälje är också en klassisk hockeystad och SSK som varumärke betyder massor för den här stan. En stad som de senaste åren tyngts av en stukad självbild. Men nu händer det mycket positivt – både i stan och inom SSK. Jag har tidigare berättat om omtaget på ungdomsverksamheten, satsningen på juniorerna och den spännande utvecklingen inom flick- och damverksamheten. Nu ser allt hårt jobb ut att börja betala av sig.

J18 vann i veckan med 7-1 över Nyköping och slog på söndagen AIK på straffar. Laget ligger sexa i en haltande tabell och är i högsta grad med och fightas om topp fem.

J20 vann i veckan hemma mot Färjestad och besegrade sedan Malmö borta på fredagen och klättrade till en tredjeplats i den stentuffa J20 superelit södra. En serie där man alltså får tampas med nio SHL-lag. En jätteprestation av tränare Anders Hultin och Andreas Lindbäcks gäng så långt och laget är kanske det mest spännande J20-truppen på många, många år. Då har dessutom stjärnorna Albin Sethsson och Henrik Malmström lyfts upp i a-laget på sistone.

SSK Dam går också bra. Laget ligger tvåa i division 1 östra och på söndagskvällen tog man en poäng i en spännande och svängig match mot Haninge hemma i Scaniarinken.

Det händer mycket positivt i Södertälje nu – inte minst i SSK.

SSK behöver Södertälje och Södertälje behöver SSK. Förhoppningsvis fortsätter hockeystan att sluta upp bakom sitt lag hela säsongen och skapar flera hockeyfester som den i onsdags. Tillsammans tittar vi framåt och siktar uppåt. Närmast genom att stötta laget och hjälpa dem till seger på isen i kväll och därmed klättringen förbi Björklöven i tabellen.

Nu kör vi! Och glömde du halsduken? Då finns det nya modeller att köpa i supportershoppen!

Låt oss få Templet att gunga igen!

Fredrik Gustavell

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra bra plats till SSK-Björklöven på måndag - boka direkt här!