Uttalande från styrelseordförande

13 maj 2017 19:23

Södertälje SKs styrelseordförande i ett uttalande kring Anton Holm, målsättning och ökad spelarbudget.


Efter degradering till spel i HockeyEttan säsongen 2015/16 sattes ny målsättning för åren framåt. Vi ska tillbaka! SSK kom något snabbare än beräknat åter till HockeyAllsvenskan. Målsättningen för senaste säsongen var att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan- vilket vi till slut också gjorde.

Nu är förberedelserna inför denna säsong i full gång.
- Styrelsen har justerat upp spelarbudgeten för att bättre matcha behovet.
- Målsättning är att vara ett lag i top-8
- Ett spelarråd har bildats med fem personer för mer noggranna rekryteringar och lagbygge.
-Alla spelare som nu lämnar SSK har var och en haft personliga avslutningssamtal.

När det gäller Anton Holm så stämmer det att SSK redan i Januari velat skriva kontrakt med honom för kommande säsong. Det är också riktigt att Anton Holm inte ville binda sig för SSK innan säsong var över och därmed serietillhörighet var klar.
SSK har erbjudit Holm den lön och reseersättning som nu anges offentligt, Den har däremot Holm tackat nej till. Lönediskussioner har förts under en tid. Det är det som sen blir ett kontrakt.
Det har också varit för oss känt att Holm, via kontakter SSK har med andra klubbar, under våren har förhandlat med annan klubb.

Efter en samlad bedömning, och efter Holms nej, har ett enigt sportråd valt att inte göra några ytterligare förslag. Därmed har inte Holm något kontrakt med SSK. Även Holm har haft ett personligt samtal om detta besked.

Styrelsen har fokus på ekonomi, och med det goda arbete som ansvarig klubbdirektör åstadkommit under säsongen har vi nu kunnat höja anslaget till spelarbudget för A-laget samt skapat ett sportråd för noggrannare lagbygge.

SSK ska i år inte bara hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan, ambitionen är höjd för kommande säsong.

Det hoppas jag att fans, supportrar och andra ser som rätt väg.

Catharina Elmsäter-Svärd
Ordförande SSK