300 000 till SSK:s ungdomsverksamhet – så kan du också stödja klubben!

17 november 2017 12:50

Ungdomshockeyn i Sverige tilldelas 5 676 200 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten. SSK får näst mest pengar av alla föreningar.

– Ett enormt stöd för vår satsning på ungdomsverksamheten, säger Lasse Hymander, ungdomsansvarig i SSK.


För femte året i rad delar Svenska Spel via Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar. Den förening som får mest är AIK Ishockeyförening med 383 359 kronor, följt av Södertälje SK som får 296 756 kronor och Timrå IK som får 225 470 kronor.

– Pengarna från Svenska Spels Gräsroten är mycket välkomna och tack vare dem kan fler barn och ungdomar komma i rörelse och börja utöva ishockey, säger Rikard Grönborg, förbundskapten för Tre Kronor.

– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I hockeyn ser vi ett ökat engagemang där antalet Gräsrotensupportrar har ökat med 15 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.

För SSK betyder stödet jättemycket för ungdomsverksamhet och möjliggör mycket av den nysatsning som SSK gjort där de senaste åren.

– Gräsroten är ett enormt stöd för vår satsning på ungdomsverksamheten! Pengarna i år kommer gå till många olika saker, men något mer specifikt är att vi planerar en stor investering i matchkläder och utrustning, säger Lasse Hymander, ungdomsansvarig i Södertälje Sportklubb.

TIPS! Se till att registrera SSK som Gräsrotsförening när du spelar hos Svenska spel så stöder du samtidigt SSK!

Missa inga nyheter - ladda ner SSK:s officiella app!

  • Ladda ner SSK-appen till din Iphone här.
  • Ladda ner SSK-appen till din androidtelefon här

Häng med i SSK-snacket - följ SSK på sociala medier!

Säkra din plats till SSK-Modo onsdag 22/11 - köp biljett här!